< >

Apró eredmény

Eredmények 2012. 01. 31. 80,95 (-16,55 kg)

Újra 81 kiló alatt vagyok, ki tudja, hányadik alkalommal. Tényleg csak a végtelen türelmemnek köszönhető, hogy ennyi ideje kitartok.

Hosszú távon a fogyókúra nagy valószínűséggel tervezhető. Akkor azért számítani lehet arra, hogy ha elég sok ideig kevesebbet eszem, mint amit felhasználok, akkor le fogok fogyni. De rövid távon, sajnos, nem így működik. Ha ma kevesebbet eszem, akkor semmi garancia nincs arra, hogy holnap biztosan kevesebb lesz a súlyom. Napokig, vagy akár hetekig nincs elmozdulás, mint ahogy most sem volt. Pedig több dolog is segített, így 9 napja szinte mindent betartottam, még a hétvégét is beleértve:

  • Egy hete kényelmes, de agyonhordott cipőm helyett megpróbáltam beüzemelni egy újat. Csak az egyik lábamat nyomta, de azt nagyon, ezért a másikkal megpróbáltam kímélni. Olyan térdfájás lett belőle, hogy még most is alig tudok járni. Ettől aztán gyakran eszembe jut, hogy szerencsétlen térdem még mindig legalább 16 kiló plusz súlyt cipel és teljesen elmegy az étvágyam.
  • 2010 tavasza óta volt pár furcsa rosszullétem, talán 5-6 alkalommal. Elég rémisztőek, főleg éjszaka. Kétszer orvos is látott, de semmit nem találtak, ötletük sem volt, hogy mitől lehet. Én úgy tapasztaltam, mindig akkor jöttek, mikor egyik napról a másikra hirtelen túl sokat fogytam. Ilyenkor lemegy egy csomó víz, talán az okozza. 9 napja újra jött egy hasonló, de érdekes módon most azt követően, hogy egy szombati lazítás után egyik napról a másikra rámrakódott plusz 1 kiló. Ez megint csak víz, egy nap alatt mi más lenne. Na, azóta egyszerűen félek sokat enni.
  • Megint hagytam kifogyni a lúgos vizet, legalább 2 hétig nem volt otthon. Hozattam azt is, mert már nemegyszer észrevettem, hogy enélkül még nehezebben megy.

Egyébként én sem voltam mindig ilyen türelmes. A fordulat akkor történt, amikor saját káromon rájöttem két dologra. Az egyik, hogy az egész túlsúlyomtól, mind a 33 kilótól meg kell szabadulnom. A másik, hogy lefogyni, az elért eredményt biztonsággal megőrizni még beláthatatlan ideig eltarthat. Nem tudom siettetni. Mióta ez így eldőlt, azóta abszolút nyugodt vagyok, és akármilyen lassan is megy, már nem idegesít.

< >