< >

Vajon meddig tart még?

Fogyókúra 2013. 02. 05. 77,20 (-20,30 kg)

Úgy tűnik, sikerül tartanom a -20 kiló körüli súlyt. Jó alkalom, hogy ne hátra, hanem előre nézzek: mi várható, mikorra sikerül végre leadnom a maradék 12 kilót?

Elvileg -12 kiló nem olyan sok. Még egy nem túl drasztikus fogyókúrával, havi 4 kiló mínusszal is mindössze 3 hónap kellene hozzá. Akkor vajon miért problémázom, miért gondolom, hogy nálam ez nem lesz ilyen egyszerű?

A gond az, hogy az a zsír, ami még rajtam van, egyáltalán nem egységes, így a további fogyásom biztos, hogy egészen eltérő szakaszokból fog állni:

76,60 kg

Ez még biztosan sikerülni fog. Nem olyan régen voltam ennyi, pár hónapja, 2012 augusztusban.

74,85 kg

Ez azért már egy kicsit távolabbi súly, 2010 októberből, de még ez sem volt annyira régen, 2,5 éve. Igaz, akkor egyetlen napra sikerült csak elérnem, de nincsenek kétségeim, menni fog.

72,00 kg

Na, itt lesz az első nagy probléma. Nálam a 72 kiló egy fontos határ, mérföldkő, régebben ez volt mindenkori fogyókúrás törekvéseim célpontja. Ennél a súlynál már elviselhetően vékonynak éreztem magam, és nem is törekedtem arra, hogy tovább próbálkozzak. A gond csak az, hogy utoljára 1997-ben, a mostani időszakot megelőző utolsó nagy fogyókúrám eredményeként voltam 72 kiló, és ennek már lassan 16 éve… Most azonban semmiképp nem akarok itt megállni.

69,00 kg

Mindössze 3 kilóval alacsonyabb súly, de újabb 4 év.  Egy régi, véletlenszerű mélypont 1994-ből, 19 éve.

65,50 kg

Az igazi kihívás, a szinte lehetetlennek tűnő feladat: úgy emlékszem, valamikor a ’80-as évek közepén, 28(!) évvel ezelőtt volt ennyi a súlyom. Most ez a cél, ez a súly tartozik nálam a normál BMI index felső, 25-ös határához.

Ez így összesítve azért elég durván néz ki. El sem tudom képzelni: miért hagytam, hogy ez megtörténhessen velem?

Hát, ezért nem tervezek előre. Küzdök, ahogy eddig, aztán lesz, ami lesz... Sokat olvasni arról, hogy a fogyás szempontjából nagyon nem mindegy, hogy mióta hurcoljuk magunkon a túlsúlyt. Vajon a napi rendszeres torna meg tud birkózni a 28 éve rajtam lévő hájjal is? Egyedül ebben bízhatok.

 

< >