< >

Lépésről lépésre

Tanácsok 2009. 09. 28. 86,70 (-10,80 kg)

Gondolom, számodra sem újdonság, és számtalan fogyókúrám során én is tapasztaltam, hogy egy-egy fogyókúrás módszer csak ideig-óráig működik. Egyik sem csodaszer. Ha újra és újra megpróbálod alkalmazni, egyre kevésbé hat. Az első akupunktúrás kúráimnál például még le tudtam adni 3 hét alatt a doktornő által elvárt 10 kilót, később azonban már közel sem voltam ennyire eredményes. De kipróbálhattam azt is, hogy ugyanattól az étrendtől mennyivel többet fogytak családtagjaim (akik előtte még soha nem fogyókúráztak), mint én, aki már sokadszorra próbálkoztam.

Sorolhatnám a példákat, mert az évek során sajnos, rengeteg tapasztalatot szereztem. Ezért, bár nem vagyok szakember, egy dologban 100%-ig biztos vagyok: a sorrend nagyon fontos, sőt meghatározó. Nem érdemes azonnal a drasztikus módszerekkel kezdened, főleg akkor nem, ha még az első fogyókúra előtt állsz. Lerontja a későbbiek hatását.

Kezdetben még működik a koplalás és kalóriaszámolgatás nélküli étrend is. Minden egyes kiló, amit így adsz le, nyereség. Közelebb kerülsz a kitűzött célodhoz – sőt, akár el is érheted azt - és kevesebb kiló marad rajtad, amitől már csak sokkal kellemetlenebb és egészségtelenebb körülmények közt tudsz megszabadulni.

Haladj lépésről lépésre! Próbáld ki először a könnyebben kivitelezhető, kevésbé munkaigényes módszereket. Az összes többire utána is ráérsz, amikor ezek már nem hatnak. Lehet, hogy rövidtávon megéri koplalni és gyorsan látványos eredményt elérni, de a sokadik visszahízás után biztosan rájössz majd, mennyit ártottál magadnak.

Az összes lépést még én sem ismerem. Az első kettőben biztos vagyok, ezt lejjebb olvashatod, és csak hasznodra lehet. A harmadikra is van bevált tippem, de ehhez már számolnod kell a kalóriákat. Ez még mindig messze van a koplalástól, olyan étrend, amit a szakemberek is javasolnak: napi 1400-1500 kalóriát tartalmazó vegyes étrend, 5x-i étkezés. A blog is egy ilyen diétáról szól, receptekkel, de csak akkor érhetsz el sikert vele, ha kellően türelmes vagy. Összeállíthatod persze a magad ízlése szerint is, ha kedved van hozzá. Nem lesz kis munka.

Sajnos, az idén egyértelművé vált, hogy ezzel a diétával én már nem tudok fogyni. Nálam elvesztette a hatását: számtalan más módszer mellett már ezzel is három alkalommal lefogytam. Ezért kísérletezem most a következő, negyedik lépéssel.

Egy biztos: nem adom fel, meg kell találnom a megoldást. A kitűzött cél, a 65 kg még nagyon messze van.

Kapcsolódó bejegyzések:

< >