< >

Letelt a hatodik év is

Évfordulók 2013. 05. 17. 74,95 (-22,55 kg)
6 év fogyási grafikonja
6 év fogyási grafikonja

A blogot 97,5 kilósan, 2007. május 12-én kezdtem el írni, a fogyókúra megkezdésére pedig pár nappal később, 17-én sikerült rászánnom magam. Még ma is emlékszem, mennyire nehezemre esett. De már akkor is tisztában voltam vele, hogy nincs más választásom.

Utána, szinte minden évben ezen a napon összegeztem: mit sikerült elérnem azóta? Sőt, az első évben ezt már félév után megtettem:

2007. 11. 17., 85,60 kg

Az első hat hónap valóban sikeres volt, majdnem 12 kilótól szabadultam meg. Örültem az eredménynek, bíztam az étrendemben és magamban. Azt reméltem, hogy továbbra is ilyen jól alakul majd »

2008. 05. 17., 91,30 kg

Az egyéves évfordulón már nem volt túl jó kedvem. Visszajött csaknem a fele annak a 12 kilónak, amit előző évben leadtam »

2009. 05. 17., ~92 kg

A második, újabb sikertelen évforduló. Ezen a napon nem is írtam semmit, sőt akkoriban a súlyomat se nagyon mértem, csak tippelni tudok, hogy éppen valahol 92 kg körül lehettem... Tanácstalan voltam, fogalmam sem volt, mihez kezdjek. Mindössze két biztató dolog volt: alig voltam nehezebb, mint egy évvel korábban, és ami a legfontosabb, sikerült elkerülnöm a jo-jó hatást, legalább a kezdeti súlyomat nem értem el.

2010. 05.17., 75,90 kg

A harmadik év. Itt már valóban volt mit ünnepelnem, közel -21,60 kilónál tartottam, fogyókúrám egyik legeredményesebb időszakán voltam túl » Akkor persze még nem láthattam előre, hogy éppen egy hosszú stagnálás és visszahízás kezdetén állok…

2011. 05. 17., 80,75 kg

A negyedik év végén megint kevésbé bizakodó a bejegyzés hangvétele, és joggal » Éppen felfelé tartottam, és ez még nem is volt a vége… Őszre elértem a 85,50 kilót.  

2012. 05. 12., 82,30 kg

Az ötödik év. Bár már sikerült valamit fogynom az előző ősz óta, de a súlyom magasabb, mint egy évvel korábban. Emiatt már nem is 17-én írtam a bejegyzést, hanem 12-én, mert úgy gondoltam, inkább a blogírás kezdete az, amit érdemes megünnepelnem » Ha nincs a blog, lehet, hogy már rég feladtam volna az egészet.  Ennek ellenére mégsem volt túl pesszimista a hangulatom. Hittem az étrendemben és a grafikon is azt mutatta, hogy egyre alacsonyabbak a visszahízás értékei. Egyértelműen az látszott, hogy egyszer vége lesz. 

2013.05.17., 74, 95 kg

Ma eljött a hatodik évforduló napja is. Ami a súlyomat illeti, egészen jól állok, valahogy úgy, ahogy 2010 tavaszán. A tavalyi évhez képest -7,35 kg az eredmény, aminek nagy része, 3,40 kiló március eleje óta ment le.

Az utóbbi pár hónapban sok minden történt, nem a legkellemesebb dolgok. Most sem vagyok egészen rendben, de valamit azért javult a helyzet. Ami a fő gond volt, az éjszakai rosszulléteim szerencsére ritkábbak és gyengébbek, de nem szűntek meg teljesen. A térdem még mindig fáj, és valahogy kevés bennem az energia is. Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy ha meg tudok szabadulni a maradék 9,45 kiló túlsúlyomtól, az minden szempontból csak hasznomra válhat. Ezért küzdök tovább:

  • Nagyon betartom az étrendet, hétvégén sem eszem mellé. A 6 év megedzett, sokszor magam is meglepődöm, mennyire fegyelmezett lettem
  • Mozgok is, amennyit csak tudok
  • Az orvosi segítség szempontjából nem ragadtam le egy helyen. Keresgélek egészen addig, míg végére nem járok a problémáimnak.

Tisztában vagyok vele, hogy a kövéren eltöltött évtizedek, az evésrohamok, az egy ültő helyemben megevett táblacsokik, üveg lekvárok és az elképesztő lustaság hatása nem múlhatott el nyomtalanul. Talán soha nem fog kiderülni, mi okozta ezt az egészet, és az sem, hogy az utóbbi évek ennyi erőfeszítése ellenére miért haladtam mégis nagyon lassan. Ezeken sajnos, már úgy sem tudok változtatni. Azt viszont mindenképpen szeretném elérni, hogy a lehetőségekhez képest minél egészségesebben élhessek. Ehhez pedig tovább kell fogynom.

< >