< >

Mégis haladok

Étrend 2010 2010. 03. 26. 78,10 (-19,40 kg)

A mai súlyom a tegnapival szemben már valódi eredmény, mert jóval korábban, negyed 8-kor mértem. Mégis haladok, sőt, újra egészen jól érzem magam.

Megtettem az első lépéseket étrendem módosításához. Amit csak lehet, mindent megtartok a korábbi szokásaim közül, például a napi 5x-i étkezést mindenképpen. Viszont a közeli bioboltban biztos, hogy gyakoribb vevő leszek. A tízórai-uzsonnámhoz sem kell lemondanom a pogácsáról, a bioboltban azt is kaptam, élesztő nélküli, barnalisztes változatban. Kár, hogy nem fényképeztem le a kisfiam arcát, mikor megkóstolta. Pedig egész ehető.

Candida diétáról lenne szó. Tudom, hogy mindenkiben van Candida, de lehet, hogy bennem tényleg több van a szokásosnál, mert a 19 kiló mínusz ellenére is érzem, hogy nincs minden rendben. Túlságosan szeretem a szénhidrátot. Úgy gondolom, érdemes ezt is kipróbálnom, mert nemcsak lefogyni akarok, hanem egészséges szeretnék lenni. Nem egy példát láttam arra, hogy ehhez a soványság önmagában még nem garancia.

Ezért egy időre lemondok a déli éttermi menüről is. Megrendeltem az ebéd házhozszállítást, kifejezetten Candida diétához, első körben vega ebédet. Ma jött meg az első. Őszintén szólva, a látványa egész más volt, mint amit az étlap alapján elképzeltem, de az íze elfogadható. Túl vagyok rajta.

Azt remélem, néhány hónapig nem okoz majd gondot egy kicsit szigorúbb diétát tartanom. Nemcsak azért, mert már elég edzett vagyok, de végül is hasonló alapokra épül, mint ahogy idáig ettem. Csak éppen egészségesebb és változatosabb, olyan, mint ahogy kezdettől ennem kellett volna. Örülhetek, hogy a sok engedménnyel, amit eddig adtam magamnak, ennyit is le tudtam fogyni. 

< >