< >

Új év, újra változás

Étrend 2012 2012. 01. 11. 81,05 (-16,45 kg)
A blog látogatottsága 2010 novembertől a mai napig (kinagyítható)
A blog látogatottsága 2010 novembertől a mai napig (kinagyítható)

Mostani, éppen aktuális étrendem 2011 szeptemberben indult, de már többször módosítanom kellett. Változott a vacsora, és többször az ebéd is, legutoljára például a múlt héten. Az ebédet már annyira lecsökkentettem, hogy mindig éhes maradtam utána, ez pedig soha nem vezet jóra. Legegyszerűbbnek látszott a párolt zöldséget fél- helyett teljes adagra növelni.

Ezért gondoltam, ideje lenne egy újabb összefoglalót írni: mit eszem most?

Reggeli (1/2 8): egy szendvics (vékony szelet barna kenyér, cca. 30 g, rá kevés vajkrém, juhtúró, sajt, sonka, ami van otthon) és minél több zöldség. Hozzá 2 dl joghurt, vagy rostos gyümölcslé.

Tízórai (1/2 11): gyümölcs (télen például fél alma és a legkisebb mandarinból 1,5 db, vagy narancs) 8 gr olajos mag (mandula, dió, tökmag, napraforgómag közül bármelyik, vagy vegyesen), pici darab sajt, egy sós stangli, vagy egy hasonló méretű kis pogácsa, kenyér.

Ebéd (1/2 2): Fehérje + zöldség. Az önkiszolgáló étteremben, ahol eszem, ez így áll össze: egy adag párolt zöldség, egy adag csirke valamilyen módon + egy saláta (most télen, nyers káposztasaláta vagy cékla szokott lenni). Unalmas, de más nemigen van. Aki otthon eszik, annak lehet hal is, a párolt zöldség helyett grillezett, vagy valamilyen saláta. 

Uzsonna (1/2 5): ugyanaz, mint a tízórai, egy hasonló szendviccsel kiegészítve, mint amit reggel eszem.

Vacsora (1/2 8): Zöldség, kevés gyümölcs. Mivel az uzsonnával sikerül viszonylag jóllaknom, este már nem eszem mást, csak zöldséget (pl. sárgarépát), 4-5 szem olajbogyót vagy diót és kevés gyümölcsöt (narancs, kivi).

Hétköznap így eszem, és többnyire be is tudom tartani. Csak hétvégén lazítok egy kicsit.

Azt mondják, „egy kép többet mond ezer szónál”. A fenti kép a blog látogatottságát mutatja 2010 november és a mai nap között. Évközben viszonylag kiegyensúlyozott a látogatók száma, karácsony előtt visszaesik, januárban érthető módon megnő. Ez nem újdonság, de az idén még a tavalyinál is kiugróbb ez az arány. Sokan lehetnek most bajban…

Annak azonban, aki most készül nekikezdeni a fogyásnak, azt semmiképp nem javasolnám, hogy egyből a fenti étrendemet kövesse. Én már edzett vagyok, de aki most indul, az nem biztos, hogy sokáig bírná. Leghúzósabb az esti zöldség-gyümölcs, de délben az örökös párolt zöldség sem egy élmény. Én korábban ennél lényegesen több, változatosabb ennivalótól is tudtam fogyni. Mást javasolnék.

Amit mindenképp elolvasnék:

Mai eszemmel már biztosan az itt leírtakat próbálnám ki először, de teljesen megértem, ha valaki türelmetlen. Erre az esetre is van javaslatom, két változatban:

  • Annak, aki hajlandó számolgatni, az a jutalma, hogy még este is viszonylag normális ételeket ehet. Ez esetben javaslom az „Egy kis segítség” oldalon a három közül az 1-es étrendet.
  • Akinek nincs kedve számolgatni, annak ezt a variációt ajánlom » Könnyen betartható, kényelmes.

Nyárig még van idő. Bár ezek közül egyik sem drasztikus fogyókúra, de 10-12 kiló mínuszt azért lehet remélni tőlük. Attól is függ, ki mennyit mozog mellé.

< >