< >

Bölcsességfog műtét után

Fogyókúra 2014. 06. 02. 77,80 (-19,70 kg)

Még egy foghúzás is segíthet: bár a múlt héten már elértem az utóbbi időszak legmagasabb súlyát, 79,05 kilót, de egy bölcsességfog műtéttől egyelőre abbamaradt megállíthatatlannak tűnő visszahízásom.

Készültem rá, hogy nem fogok tudni rendesen enni, ezért bevásároltam előtte kefirt, joghurtot, szívószálat. Hamar kiderült, hogy mind a három tilos, így az első másfél napban egészen más dolgokat ettem, mint általában: gyümölcskompót, zöldségleves (mindkettőt összeturmixolva), barnarizs, hozzá rántottát belereszelt cukkinival, paradicsom apróra vágva (mikor már megettem, utána néztem csak meg az interneten, hogy elvileg tojást sem szabad). Utána a barnarizs mellé inkább grilleztem a cukkinit, paradicsomot, pici fűszeres olívaolajjal. Mindenesetre ettől a menütől elég rendesen lehet vizet veszíteni, két nap alatt másfél kilóval lettem kevesebb. Jó lett volna ugyanígy folytatni, a baj csak az, hogy már rettenetesen untam. Ezért hozzájött egy kis hús, hal, kenyér, pogácsa, így a súlyom máris nőtt valamennyit. Rágni is csak óvatosan próbálok, a zöldségek közül egyelőre csak paradicsomot, uborkát, cukkinit, zöldborsót és olajbogyót ettem.

Nagyon hiányzik a kefír, sajt, a napi 2 kávé (ezt is csak nagyon módjával lehet), illetve tényleg be kell tartanom, hogy az étkezések között semmit nem eszem, mert a fogmosások számát sem akarom túlzásba vinni.

Varratszedésig még 3 nap, utána meglátom, mire leszek képes azért, hogy újra fogyjak.

< >