< >

Ez, sajnos, nem ugyanaz a súly

Öltözködés 2013. 06. 14. 74,65 (-22,85 kg)

A ruháim közül leginkább a nadrágokon lehet látni, hol tartok most.

A felsők egészen nagy súlykülönbséget is kibírnak, de 10 kiló mínusz körül még a lefelé bővülő szoknyáimmal sincs gond. Legfeljebb kicsit lejjebb csúsznak, a hosszukból pedig fel lehet hajtatni. A nadrágot viszont nem lehet becsapni.

Van egy nadrágom a ’90-es évekből. Nagyon jó minőségű nadrág volt, a kedvencem, pár évig a nyári ruhatáram alapja. Ez volt az egyik ok, ami arra motivált, hogy minden tavasszal fogyjak le 72 kilóra. Ezzel a súllyal fértem bele a  legkényelmesebben, és már elfogadhatóan vékonynak is éreztem magam. Kora ősszel aztán mindig elkezdtem visszahízni, és valahol 75 kg körül volt a határ, ameddig feljött rám. Utoljára ’97-ben volt rajtam, de a mai napig megvan. Nem mintha fel akarnám venni, csak kíváncsiságból tartottam meg, mintának.

Egy ideje újra 75 kiló körül stagnál a súlyom, így előkerestem, hogy lássam: mi most a helyzet? Igaz, emlékeztem, hogy régen 75 kilósan soványabb voltam, de erre azért mégsem számítottam: 10 cm-rel kellene vékonyabbnak lennem, hogy rám jöjjön.

Hát igen. Akkoriban akupunktúrával fogytam, és ehhez helyi fogyasztás is tartozott. Úgy látszik, valóban működött, ha ennyire más volt rajtam a súlyeloszlás.

< >