< >

Fogyási grafikon

Ötlet 2011. 11. 07. 82,40 (-15,10 kg)
A grafikon 2007 május és a mai nap között készült
A grafikon 2007 május és a mai nap között készült

A grafikon alapján egyre biztosabbnak látszik, hogy nemcsak átmeneti a súlyom csökkenése, hanem újra egy lefelé tartó időszak következik.

Csak javasolni tudom mindenkinek, akinek problémája van a súlyával, hogy készítsen hasonló grafikont. Ennyire precízet elég nehéz lenne (ez a munkámhoz használt programmal készült), de ha nincs más, megteszi egy milliméter papír is. Fontos, hogy az adatok minél közelebb legyenek egymáshoz, mert a jellege akkor rajzolódik ki a legjobban. Elég, ha egy nap 1mm-nek felel meg.

Ez a grafikon közel 4,5 éve készül. Igaz, vannak benne hosszú, egyenes szakaszok, mikor a sikertelenség miatt nem nagyon volt kedvem a súlyomat méregetni. Mikor fogyok, jóval sűrűbbek az adatok. A lényeg azonban így is nagyon jól látszik: a visszahízások ellenére is lefelé tartó tendencia.  A grafikon nélkül ez ennyire biztosan nem lenne észrevehető.

Hasznos egy ilyen grafikon, de nemcsak azért, mert a súlyunk alakulását egy pillanat alatt át lehet látni. Arra is jó például, hogy egy vonallal kijelöljük rajta az elérendő célt, így mindig tudjuk, hogy jól állunk-e a fogyókúrával, a mindenkori súlyunk követi-e ezt az egyenest, mennyi az elmaradásunk.

Kár, hogy korábban ennyire tartósan soha nem készítettem hasonló grafikont. Valószínűleg már előbbre tartanék.

< >