< >

Ki érti ezt?

Eredmények 2010. 04. 23. 75,80 (-21,70 kg) BMI: 28,88

Tegnap este lecsót főztem. Tudtam előre, hogy meg fogom kóstolni, de annyira jó lett, hogy végül ettem belőle egy normális adagot. Utána, mivel gondoltam, a másnapi fogyásnak már úgyis annyi, jött még egy doboz diétás tejberizs, két kiskanál nagyon finom áfonya lekvárral (családom mindig gondosan ügyel arra, hogy legyen otthon ilyesmi). Kicsit később még 8 szem aszalt sárgabarackot is megengedtem magamnak.

Végtelenül unalmas fogyókúrámnak mára mégis sikerült meglepetést okoznia: fogytam, sőt nem is keveset. Fogalmam sincs, mégis mitől?

Pedig tegnap éppen ezen gondolkoztam. Tulajdonképpen nem is csak azért várom már annyira a végét, hogy valamivel többet ehessek. Hanem azért, mert ez az egész már olyan régóta tart, hogy tényleg eléggé meguntam. Sokszor előre pontosan meg tudom tippelni, mi lesz másnap a mérlegen.

Nagyon várom az új kihívást. Végre azzal szeretnék foglalkozni: hogyan fogom megőrizni nehezen elért súlyomat, mennyi ideig, milyen módszerekkel kell majd diétáznom, mennyit és mit kell mozogjak, hogy elkerüljem a visszahízást. És egyáltalán: egész életem ezzel fog telni, vagy beáll egyszer valami egyensúly? Ez az, ami igazán érdekelne. De eddig valahogy el is kell jutnom.

Ha most sokkal fiatalabb lennék, valószínű, hogy ezt a 11,30 kilót, ami még hátra van, megpróbálnám valamilyen gyorsabb módszerrel leadni. Nem hiszem, hogy ennek ellen tudnék állni. Így viszont még jó pár hónap van előttem.    

< >