< >

Kókusztejpor

Paleo 2015. 02. 22. 72,95 (-24,55 kg)

Mióta paleozom, keresem a megoldást, hogy mit használjak tej helyett. Legjobb ízűnek nekem a kókusztej tűnt,  ki is próbáltam többféle kiszerelést, dobozos, konzerves fajtákat, többféle sűrűségűeket. Volt közöttük nagyon híg, vízízű, de lényegesen finomabb, krémes is. Mindegyikre jellemző, hogy pár napon belül meg kell inni, mert megromlik. Próbáltam kókuszreszelékből is csinálni házilag, elég macerás.  

Na, most az a helyzet, hogy annyira azért nem jó a kókusztej sem, meg túl drága is, hogy túl sokat igyak belőle, csak a kávéhoz kellene egy kicsi. Így aztán bármivel próbálkoztam, pazarlás.

Valahol láttam, hogy létezik kókusztejpor. Sikerült is találnom, kaptam olyat, ami nem édesített. Tegnap bontottam fel először. Mivel nem volt ráírva, hogyan kell feloldani, először hideg vízzel összekevertem egy keveset belőle, csomós lett, szűrőn átpasszíroztam, leszűrtem, felforraltam. A mai, újabb próbálkozásnál már előre felforraltam a vizet, és úgy öntöttem rá.

Szinte hihetetlennek tűnt, de probléma nélkül feloldódott. Mivel egyszerre csak annyit kell felhasználnom belőle, amennyire éppen szükségem van, így végre megtaláltam a gazdaságos megoldást. 

< >