< >

Koleszterin csökkentés

Szintentartás 2010. 03. 11. 78,85 (-18,65 kg)

Az utóbbi 30 napban új gyógyszerrel voltam kénytelen megismerkedni. Jól éreztem a legutolsó laborleletnél: mivel eddigi súlycsökkenésem nem hozta rendbe a koleszterin szintemet, háziorvosom már elkerülhetetlennek látta a gyógyszeres kezelést. Február 7-től szedtem a gyógyszert, ami a tegnapi labor szerint használt is.

Két hete azonban elég szokatlan dolgokat tapasztalok magamon. Szép dolog a koleszterin csökkentés, de a súlycsökkentés legalább annyira az, sőt. Ezért ideje a tapasztalataimat összehasonlítani a gyógyszer tájékoztatóján lévő mellékhatásokkal:

Ízületi fájdalom

Hónapok óta hozzászoktam már, hogy nem fáj semmim, és hetente legalább háromszor tornázom. Február 25-én váratlanul elkezdett fájni a térdem. Mindkettő, de főleg a jobb. Olyan mértékben, hogy teljesen le kellett állnom a tornával, ami a legnagyobb gond. Először az időjárás változásra gondoltam, de azóta sem múlik, most már két hete.
Izmok gyengeségeAz is természetes volt már, hogy könnyűnek és erősnek érzem magam, sok energiával. Ezzel szemben most folyamatosan olyan érzésem van, hogy gyenge, fáradt és nehéz vagyok. Úgy megyek fel a lépcsőn, mint 97 kilósan.
TestsúlynövekedésHa nem is nő a súlyom, de február 23. óta a diéta ellenére gyakorlatilag nem fogytam semmit. Pedig vacsorára már napok óta a szokásosnál is kevesebbet eszem.
ÁlmatlanságRégebben nem tudtam végigaludni az éjszakát, többször is felébredtem. Mióta a lúgos vizet iszom, újra végigalszom. Az utóbbi egy hétben viszont rendszeresen felébredek 3-kor.
Végtagok vizenyőjeA szokásoshoz képest is vastagabbnak látom a lábaimat. Ez vízvisszatartás lehet.
Kóros érzések a bőrönEzt elég nehéz értelmezni, de például az, hogy a napokban az utcán le kellett venni a sálat a nyakamból, mert nem bírtam elviselni, valami ilyesmi lehet.
ViszketésEz érthető, ez van.
FülzúgásEz is van, bár már korábban is előfordult.

Ezek közül az első három az, ami komolyan veszélyezteti a fogyókúrámat. Viszont úgy gondolom, a következő hónapokban nincs fontosabb, mint hogy rendezzem végre a súlyom. Semmit nem engedhetek meg magamnak, ami ebben akadályozna.

< >