< >

Miért éppen blog?

A blogról 2007. 05. 14.
2003-ban, 83 kg körül, mikor szintén ezzel a módszerrel  fogytam
2003-ban, 83 kg körül, mikor szintén ezzel a módszerrel fogytam

Az évek során nagyon sok módszert kipróbáltam. Olvastam pl. az Agykontroll könyvben, hogy ha alfa állapotban erősen koncentrálunk az elérendő célra, akkor az ember agya tenni fog annak érdekében, hogy az megvalósuljon. Nemegyszer koncentráltam arra, hogy legalább 30 kg-val soványabb vagyok, könnyebben mozgok, szebb ruhákat vehetek magamnak, de semmi hatás.

Néhány hete egy reggel újra ezzel próbálkoztam. Alighogy sikerült nagyjából ellazulni, és elképzelni valami kedvezőbb kontúrt magamnak (egyébként ez egyre nehezebben sikerül), akkor egyszer csak ez ugrott be a tudatomba: fogyókúra blog.

Nyilván egy ilyen gondolat nem jön csak úgy előzmények nélkül. Több mint 5 éve internetezem, két szakmai honlapom van, blogot is írok, és elismerem, hogy internetfüggő és munkamániás vagyok. Gyakorlatilag mindent a munkámnak rendelek alá, elhanyagolom az egészségemet és az otthoni dolgokat. Bár ezt a munkamániát meg tudom magyarázni magamnak. Az, hogy valamilyen örömet okozó, alkotó munkát végezzek, számomra nagyon fontos, tehát dolgoznom kell. A kérdés az, hogy milyen keretek között? Több mint 20 évet töltöttem el magánvállalkozásban, már nemigen tudnám megszokni, hogy főnököm legyen, de nem vagyok már az ideális munkavállalói korban sem. Ezért aztán egyedül tartok fenn egy vállalkozást, ami nem egy egyszerű feladat, és főleg nagyon sok időt igényel.

Most viszont érzem, rámehet az egészségem, ha nem lépek. Mivel abszolút eredmény- és sikerorientált vagyok, ezért úgy gondolom, ez a blog valóban jó ötlet lesz. Létrehozni alkotó munka, az írás rendszeressége rákényszerít, hogy folyamatosan foglalkozzam a témával, a nyilvánosság pedig, remélem, segít majd, hogy ne hagyjam idő előtt abba. Sőt, még másoknak is adhatok ötleteket.

Miről fog szólni a blog?

Persze, ha nem lenne semmi elképzelésem arról, hogy milyen módszert alkalmazok, nem kezdenék hozzá. Már hihetetlenül sokféle dologgal próbálkoztam, időleges eredménnyel vagy teljesen eredmény nélkül. Most újra egy olyan megoldást kell választanom, ami hónapokon keresztül tartható. A 4-10 napos diétákat nem azoknak találták ki, akik 30-35 kg közötti súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni. Tehát visszatérek ahhoz a diétához, amit eddig két alkalommal csináltam, azzal a különbséggel, hogy most a családomat egyelőre nem vonom bele – bár érdekelné őket. Megpróbálom sokkal hosszabb ideig tartani, és egy lényegesen alacsonyabb súlyt elérni, mint korábban.

< >