< >

Mikor hónapokig stagnál az ember súlya

Szintentartás 2010. 07. 24. 75,95 (-21,55 kg)

Ilyenkor különösen kell valami erősítés. Nehogy visszahízás legyen a vége.

Megfigyeltem magamon, hogy az utóbbi időben rendszeresen figyelem az utcán a kövér embereket, főleg a nőket. Sokan vannak.

Először is a mozgásukat. Nagyon sok hasonló vonás van abban, ahogy mennek, ahogy felszállnak a buszra, lerogynak az ülésre, vagy nagy nehezen feltápászkodnak. Látszik, mennyire nehezükre esik. Minden mozdulatukban magamra ismerek (már nem a mostani magamra, hanem az egy évvel ezelőtti időkre).

Vagy az öltözködésük. Vannak, akik felvállalják, szűk ruhákban járnak, amiben minden egyes hurkájuk meglátszik. Én soha nem tartoztam ebbe a csoportba. Hanem a másikba, azok közé, akik bő, hosszú felsőrészeket hordanak. Akkor azt hittem, egy ilyen ruhadarab mindent eltakar, és csak fele olyan kövérnek látszom benne. Hát, sajnos nem. Ahogy másokon, gondolom, rajtam is ugyanúgy meglátszott az a 30 kiló túlsúly.

Különösen tanulságos esténként a TV-ben az egyik életmód-csatorna adása, ami főleg 200 kiló felettiekről szól. Tavaly Wales-ben még én is elképedve néztem a soha nem látott méretű embereket. Az adásban el is mondják, mit éreznek, mi viszi rá őket az evésre, mennyit, és mit esznek, milyen így az életük, hogyan jutottak el idáig.

Ijesztő perspektíva. Ezt látva, hallgatva egyre erősebb bennem az elhatározás: nem akarok közéjük tartozni. Bár sok évet elvesztegettem, de meg fogom csinálni. Soha többé nem akarok kövér lenni.
< >