< >

Mit csinálok rosszul?

Fogyókúra 2013. 03. 06. 77,70 (-19,80 kg)

Érdekes. Vannak a fogyás-hízás témának olyan területei, amelyekről rengeteget lehet olvasni. Ilyenek például, hogy

  • milyen egészségügyi problémákat okoz a hízás
  • milyen fogyókúrás módszerek, sztárdiéták vannak
  • XY 30-40-50 kilót lefogyott/meghízott
  • milyen egészségügyi előnyökkel jár, ha valaki lefogy: sokat csökkent a vércukra, koleszterinszintje, vérnyomása, csökkentek a mozgásszervi panaszai, stb.

Ugyanakkor arról már lényegesen kevesebb szó esik, milyen hatása lehet a hosszantartó diétázásnak. Bár az is lehet, hogy olyanok mint én, akik tényleg éveken át diétáznak, alig vannak. Kvázi szót sem érdemelnek.

Valahogy az a kép alakult ki bennem, hogy a fogyás csak hasznos lehet és mindenre megoldást jelent. Naponta ötször eszem - igaz keveset, de nem éhezem - és viszonylag egészséges dolgokat, fogytam közel 20 kilót. Gondoltam, ezekkel kizárólag csak jót tehetek magamnak. Én sem vettem komolyan, hogy hosszan diétázni orvosi felügyelet mellett kell. Néha volt egy-egy egészen jó laborleletem, minek bonyolítsam?

Úgy látszik, még sincs minden rendben. Időnkénti, de egyre gyakoribb rosszulléteimre eddig nem találtak okot, én pedig ráfogtam a stresszre. A kevés étel ellenére stagnáló súlyomról meg úgy gondoltam, az a fogyókúra természetes velejárója, meg talán a korom miatt is lassabban megy. Egyszer majd csak beindul megint. Eszembe sem jutott, hogy valamit rosszul csinálok, hogy a diéta, amit tartok, nem minden szempontból előnyös.

Most jött el az ideje, hogy kiderüljön, mi is a helyzet. 

< >