< >

Mitől más ez, mint korábban?

Fogyókúra 2009. 09. 06. 86,80 (-10,70 kg)

Tegnap sikerült betartanom mindent, így legalább megint jó irányba haladok.

Egyébként a mostani fogyásom, ha lassú is, de egész más jellegű, mint a korábbiak. Régebben volt egy megszokott, alapvetően hizlaló életmódom, és ezt szakították meg számtalan esetben, hosszabb-rövidebb időre a különböző fogyókúrák. 22 év alatt jópár dolgot sikerült kipróbálnom. Mikor letelt a fogyásra szánt idő - egy hét, két hét, pár hónap -, visszatértem az addigi étrendhez, és persze, továbbra sem mozogtam szinte semmit. Jött a visszahízás + néhány új kiló, majd kezdődött minden előlről.

Most, lassan 2,5 éve, ez a diéta az étrendem alapja. Igaz, sok könnyítéssel, mert különben sokáig nem lehetne betartani. Ezt szakítják meg a különféle események. Van, hogy csak egy napra egy vendégség, születésnap, egy hétvégi utazás, egy hétre egy nyaralás, vagy akár több hónapra egy kimerítő munka, mikor nem volt energiám foglalkozni vele. Ezek nyilván visszaesést okoznak, de mikor vége, azt veszem természetesnek, hogy újra erre az étrendre térek vissza. 

Volt persze, hogy hónapokig ez sem hozott semmi eredményt. Fogalmam sincs, hogy miért, mert az anyagcsere folyamatokhoz nem értek. Ezért próbáltam meg az idén másfél hónapra a gyógyszert, ami adott egy újabb lendületet.  Az sem mindegy persze, hogy jóval többet mozgok, mint eddig. 10 kg mínusszal ezt is könnyebb.      

< >