< >

Újra évvége

Fogyókúra 2011. 12. 22. 81,75 (-15,75 kg)

Egy fogyókúrázónak az év most végződik, nem valószínű, hogy az idén további eredmények lennének. Kiszámíthatatlan, mi fog ezután történni.

Tavaly, tavalyelőtt is éppen ezen a napon írtam be a blogba a karácsony előtti súlyomat, ami 2010. december 22-én 76,90 volt. Sajnos, ezt az év első nyolc hónapjában sikerült 85,50-re feltornásznom. Szeptembertől viszont, némi étrend módosítással végre elértem, hogy ha nagyon lassan is, de megint lefelé tartok. Bár nem volt túl eredményes ez az év, de most remélem, hogy ismét egy sikeres időszak előtt állok. A grafikon jellege mindenesetre erre utal.

Nehezen megindult fogyásom eredményét minél kevésbé szeretném elrontani. Nyilván lesz visszaesés, de amit lehet, megpróbálok kivédeni. Azok a dolgok például, amit az év más napjain biztosan nem eszem, nagy kísértést jelentenek, és nem tudok nekik ellenállni. Az egyik ilyen kedvencem közülük a szaloncukor, ezért már a tavaly is bevált update szaloncukorból vettem, összesen csak egy dobozzal. Szerencsére a családtagjaim is fogyni akarnak, így nincs ebből probléma. Vagy ilyen a mézes tésztája, ami nekem nyersen sokkal jobban ízlik, mint a kész sütemény. Bár az sem fordult még elő velem, hogy karácsony előtt ne sütöttem volna mézest, de most, a cél érdekében még ez is megtörtént. Vettem inkább a cukrászdában. Már egy hete megvan, de összesen egy darabot ettem belőle, hogy megkóstoljam.

Meglátjuk, mi lesz, január elején kiderül.  

< >