< >

Volt-e értelme a téli fogyókúrának?

Eredmények 2010. 03. 02. 78,95 (-18,55 kg)
Fogyókúrám mostani szakasza, tavaly júliustól
Fogyókúrám mostani szakasza, tavaly júliustól

Korábban, mikor 12-18 kilóval több volt a súlyom, teljesen természetes volt, hogy mindenem fáj. Őszintén szólva, sokszor észre sem vettem. Az elmúlt hónapokban viszont már fizikailag is jól éreztem magam, így elég váratlanul ért, hogy a múlt hét közepétől újra elkezdődött. Remélem, csak az okozza, hogy változott az időjárás, és közeledik a tavasz.

Mindenesetre így március elején itt az ideje az elemzésnek: érdemes volt-e télen diétáznom, hol tartanék most, ha november közepén – ahogy más években is - abbahagyom a fogyókúrát? Február 11-én már készítettem egy hasonlót, de a mait kiegészítettem egy grafikonnal is, ami fogyókúrám tavaly július óta tartó szakaszát mutatja.

A blogból a korábbi, hasonló adatokat vettem alapul:

  • 2007. november 19-én 85,45-tel hagytam abba a fogyókúrát, és március 2-re a súlyom 2,25 kilóval volt több.
  • Ha 2009. november 19-én úgy döntök, hogy abbahagyom, várható, hogy megint híztam volna. Ha az akkori 83,20-as súlyomhoz hozzáadódott volna újra 2,25 kg, most 85,45 lennék (a grafikonon a szaggatott vonal ezt mutatja) 

Ehhez képest, mivel nem híztam, hanem leadtam további 4,25 kilót, így a mai súlyommal 6,5 kiló előnyöm van.

A grafikonon az is jól látszik, hogy bár érezhetően lassabb volt a téli fogyásom üteme, de ehhez hasonlót az év más szakaszában is lehet látni, például tavaly szeptember környékén.

Úgy gondolom, volt értelme, és semmi ok nincs arra, hogy télen abba kellene hagyni a fogyókúrát. 

< >