< >

Wellness hotel

Ötlet 2009. 11. 08. 83,55 (-13,95 kg)

Naponta legalább 5-6 telefon és számtalan e-mail érkezik, hogy eladjon nekem valamit. Az utóbbi időben a szállodák is rendszeresen köztük vannak. Gondolom, főleg hétközben nincsenek kihasználva. Mi is, ha néha elmegyünk egy wellness hotelbe, szinte kizárólag a 3-4 napos hétvégéken vagy szilveszterkor.

Egy ilyen szállodában elvileg minden adottság meglenne ahhoz, hogy az ember jobban érezze magát távozáskor, mint amikor érkezett. Vannak különféle medencék, szaunák, masszázs, terápiák, konditerem, és lehet rengeteget pihenni. Csak éppen egészséges étkezés nincs, ami a wellness fogalmába legalább ugyanennyire beletartozna. A félpanziós ellátás a szokásos hizlaló ételekkel elég messze van ettől. Mivel csak a reggeli és az esti étkezés van benne az árban, ez arra ösztönzi a vendéget, hogy jól teleegye magát, amitől aztán az egész hatása kárbavész.

Tavaly Törökországban jártunk. Ősz vége volt, az utolsó turnus, így még drága sem volt. Először próbáltam ki, milyen az all inclusive étkezés. Hát, lényegesen jobb. Összességében talán fele annyit sem ettem, mint a szokásos félpanziónál, és szinte kizárólag salátát, halat, grillezett zöldségeket. Tiszta lúgosító étrend, mégsem voltam soha éhes.

Azt talán a hazai szállodáknak sem ártana meg kipróbálni, mi történne, ha gyakoribbá tennék az all inclusive rendszert (átgondolva persze, hogy ez valóban drágább-e nekik) és adnának alternatívát egészségesebb étrendre is (lúgosító, mediterrán). Lehet, hogy több vendég lenne hétközben. 
< >