< >

Biztató kezdet

Inzulinrezisztencia 2018. 01. 06. 82,60 (-14,90 kg)

Jobban indult az idei év, mint a tavalyi. Igaz, híztam most is, közel egy kilót a karácsony előtti súlyomhoz képest, de mára leadtam, sőt, valamivel kevesebb is vagyok. Próbáltam a két ünnep között is betartani az IR (inzulinrezisztencia) diétát, de nem igazán sikerült.

Kedden viszont újra visszatért a rendszer az életembe, és úgy néz ki, ez a diéta továbbra is működik. November közepe óta eszem így, a szénhidrátokat nagyjából számolom is, de valahogy azt érzem, hogy amiatt  nem fogytam többet, mert az étkezések kalóriatartalma nincs korlátozva. Azt terveztem, hogy karácsony és újév között lesz majd időm kidolgozni IR diéta recepteket, úgy, hogy ne legyen sokkal több 1400 kalóriánál, amit naponta megeszem. Persze, nem lett belőle semmi, időm lett volna, csak kedvem nem volt hozzá. Most majd igyekszem összeszedni magam.

Tavaly év végén kevesebbet híztam, mint most, mégsem voltam képes leadni, csak február végétől sikerült nagy nehezen pár kilót fogynom. Akkor az volt a módszer (orvosi javaslatra), hogy a szénhidrátokat le kell vinnem a minimumra. Nálam ez hosszú távon szemmel láthatóan nem vált be, sokszor éhes maradtam, és hiába próbáltam minél kevesebbet enni, megállt a fogyás. Stagnáltam, ősszel pedig már inkább híztam.

Jó lenne, ha az idén végre sikerülne.   

< >