< >

Fogyókúra, decemberben is

Fogyókúra 2012. 12. 12. 79,30 (-18,20 kg)

A december mindig mélypont a blog látogatottságában. Nyilván sokan gondolkodnak úgy, hogy minek kínozzák magukat a fogyókúrával, mikor úgyis mindjárt itt az évvégi hízás időszaka. Van bármi értelme? Majd januártól…

Régebben én is így gondolkoztam, de az utóbbi pár évben már nem. A blog és az indulása óta vezetett grafikon nagyon jól mutatja, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen fázisban ér utol az évvégi kontrollálatlan evés két hete. Ha éppen egy fogyási időszak előzte meg, akkor januárban sokkal könnyebben vissza tudtam térni az eredeti súlyomhoz és a folytatás is eredményes volt.

Épp ezért én még most is küzdök. Most éppen az almaecettel. Még csak két hete, hogy rászoktam az almaecetes vízre, és azóta is kitartóan megiszom reggel-este egy pohárral. Még nem lehet tudni, mennyire válik be, de az azért már most is látszik, hogy csökkenti az étvágyamat. Sokszor szinte alig eszem valamit vacsorára.

Idén december 21. az utolsó nap, ami a fogyókúra szempontjából még szóba jöhet. Igyekszem kihasználni ezt a 9 napot, amennyire csak lehet. Januárban jól fog jönni.  

< >