< >

Home office tapasztalatok

Évfordulók 2020. 05. 17. 83,65 (-13,85 kg)
Súlygrafikon 2007-től
Súlygrafikon 2007-től

Ez a nap két szempontból is érdekes. Az egyik az, hogy a koronavírus miatt pont két hónapja, március 17. óta ülök itthon.

A munkámban nem okozott különösebb problémát az átállás, laptopon dolgozom, és a  kapcsolatot eddig is leginkább e-mailben, telefonon tartottam a megbízóimmal. Internet meg itthon is van. Bepakoltam a munkához szükséges dolgokat és hazaköltöztem velük.

Kérdés, mi változott, és hogyan befolyásolta ez a súlyomat?

Sokkal többet ültem, mint egyébként. A munkámmal kapcsolatban két jellemző dolog: az egyik, hogy sokszor vagyok lemaradásban, mert a megbízók nem szeretnek várni, a másik pedig, hogy a szoftver, amivel dolgozom, csak egy számítógépről használható. Emiatt bármennyi munkám is lenne, amikor az irodából este hazajövök, itthon már nem tudok dolgozni. Ennek van egy előnye: visz egy rendszert az életembe. Mióta itthon van a számítógépem, rendszeresen napi 10-12 órát ültem előtte, sokszor hétvégén is, összefolytak a napok.

Kevesebbet, sőt alig gyalogoltam. Nem mondhatnám, hogy szeretek gyalogolni, mióta fáj a térdem, nagyon nehezemre esik. De azért a napi félóra össze szokott jönni. Elmegyek a buszig, onnan az irodáig, délben ebédelni, gyógytornára, bevásárolni, haza. Most viszont alig mozdultam ki a lakásból. Az, hogy főzés közben a konyhában járkálok, az semmi.

Nem tornázom. Hetente járok gyógytornára, és a gyógytornász kontrollja miatt itthon is tornázom. Most ez mind elmaradt, nem volt kedvem hozzá. Érzem is, hogy gyengébb vagyok.

Máshogy eszem, mint korábban. Mióta itthon vagyok, nem eszem ötször, mint egyébként. Nincs az a veszély, hogy leesik a vércukrom, és rosszul leszek, mivel itt van a hűtő, és bármikor ehetek valamit. Viszont sokkal kevesebb gyümölcs és zöldség van itthon ahhoz képest, mint mikor a szokásos módon vásárolok. Azt nem mondhatnám, hogy túl sokat eszem, nem igazán van már kedvem ahhoz, amit itthon találok.

Egy biztos, nem térnék át végleg home office-ra. Összességében sokkal egészségtelenebb életet éltem, mint  általában. Március 17-én 82,80 kg volt a súlyom, ma 83,65. Tulajdonképpen elképzelni sem tudom, miért nem híztam többet.

A másik oka, hogy miért éppen ma írok a blogba, az évforduló: ma 13 éve, 2007. május 17-én kezdtem meg fogyókúrás életmódomat, amit több-kevesebb sikerrel a mai napig próbálok tartani. Olyan, mint tavaly, a 13 év alatt még egyszer sem fordult elő: egész évben semmit nem írtam a blogba. Amiben viszont kitartó vagyok, az a súlygrafikon, ezt a kezdetektől fogva vezetem, szinte napi rendszerességgel. Ebből is látszik a negyedik éve tartó stagnálás: kisebb eltérésektől eltekintve 81-84 kg között mozog a súlyom.

A sikertelenség nem motivál az írásra, tavaly még a május 17-i összefoglaló is elmaradt. Nem akarom magam ismételni, gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint két évvel ezelőtt: http://fogyokura-blog.hu/11-ev .

Itt azt írtam a bejegyzés végére: változtatnom kell. Kellett volna, de nem volt hozzá erőm.

< >