< >

Mégis működik nálam a paleo?

Paleo 2014. 11. 18. 76,90 (-20,60 kg)

Az utóbbi pár hétben már kezdtem azt érezni, hogy az én súlyom még a paleonak is ellenáll.  

Az első 3 hétben még fogytam, aztán hetekig tartó stagnálás. Tényleg szerencse, hogy már átlagon felül türelmes vagyok, és nem adtam fel, mert az utóbbi három napban mintha megint beindult volna valami.

Másfél hónapja eszem így, 2011 óta eddig ez a leghosszabb próbálkozásom a paleoval. Egyedül az ebéd az, amit továbbra sem tudok 100%-ban megoldani. Mégsem ehetek mindennap egy darab sült húst zöldséggel, mert ahol ebédelek, a választékból gyakorlatilag ez lenne az egyetlen, amit ehetnék. Rendelni pedig nem akarok továbbra sem, szeretek délben kicsit kimozdulni.

A többi étkezés nem akkora gond. Eddig 3-féle paleo kenyeret sütöttem, próbálgatom, melyik a legehetőbb. A tészták közül azt szoktam venni, ami világos színű. A csigatészta például, pörkölttel, kimondottan finom. Szoktam hozzá keverni apróra vágott rukkola salátát, és reszelek rá egy pici sajtot. Ha pedig egy kis édességre vágyom, a leggyorsabb, ha a metélttésztát összekeverem mákkal és eritrittel. Szuper. A palacsinta is viszonylag egyszerű, gesztenyelisztből és kókusztejből, belereszelve almát, megszórva fahéjjal és eritrittel.

Eddig sem ettem túl sokat, de most még ehhez képest is kevesebbel beérem. Ez legalább kompenzál valamit abból, hogy a paleo egyelőre drágább, mint átlagos módon enni.

Egy természetgyógyász javaslatára vesetisztító gyógyteákat is iszom (nyírfalevél- és málnalevél tea). Étrendkiegészítőkkel is próbálkozom.

Kevés dolgot mérek ki az étkezéseknél, szinte csak akkor, ha sütök valamit, illetve a gyümölcsöt, hogy ne vigyem túlzásba. Így azt is csak saccolni tudom, hogy a korábbi étrendemhez képest (160 g) sokkal kevesebb szénhidrátot eszem. Maglisztekből lehetetlen ezt összehozni. Viszont eddig nem éreztem, hogy ez az inzulinrezisztencia szempontjából problémát okozott volna. Remélem, ezután sem fog.

A közérzetemben, főleg a mozgásszervi panaszaimban egyelőre csak minimális a javulás, de azért reménykedem, hátha ez bejön végre.

< >