< >

Gyümölcs nélkül

Paleo 2014. 12. 08. 76,30 (-21,20 kg)

Bár a paleo önmagában is elég nagy lemondás az eddigi étrendemhez képest, most úgy néz ki, még tovább kell szigorítanom.

Mivel két hónap alatt nem sikerült eleget fogynom, és egyéb panaszaim sem javultak, múlt heti orvosi javaslat, hogy egyelőre hagyjam el a gyümölcsöket, a magliszteket, olajos magokat és a paleo tésztát is. Ez például azt is jelenti, hogy mindarról, amit a megszokott tízórai-uzsonnámban hetedik éve eszem, most már teljesen le kell mondanom.

Gyakorlatilag maradnának a húsfélék, a tojás és a zöldségek, még paradicsomot sem ehetek. Ha lehet fokozni, ez még rosszabb, mint a hagyományos, fehérje-zöldség fogyókúrák étrendje. Jó pár ilyet végigcsináltam már korábban, és kizárólag azért tudtam elviselni, mert ehettem joghurtot, kefírt, túrót, kevés sovány sajtot is. Most ez mind kimarad.

De a fogyásért mindent, így ezt is elkezdtem, három napig bírtam. A harmadik nap álltam a hentes pult előtt, és képtelen voltam bármit megvenni. Annyira nem volt kedvem hozzá, és nem is éreztem jól magam. Hazamentem, sütöttem paleo kenyeret meg egy kis mákos-kókuszos süteményt. Ettől viszonylag helyrejöttem. Elhatároztam, hogy fokozatosan haladok, első körben csak a gyümölcsökről mondok le. Ez is épp elég nehezemre esik.

Egyelőre még működik így is, sikerült fogynom.

< >