< >

Néha egész véletleneken múlik

Paleo 2014. 12. 13. 75,70 (-21,80 kg)

A fogyásról-hízásról rengeteg dolgot lehet olvasni, hallani. Bár már nagyon sok mindent kipróbáltam, és ezek általában csak egy ideig működtek, mégis még mindig nyitott vagyok az új információkra.

Pár hete például egy magazinban azt olvastam, hogy az elhízott emberek bélflórája más összetételű, mint a normál vagy sovány testalkatúaké. Ez nem egy olyan téma, amiről gyakran lehetne hallani, ezért elgondolkodtam rajta: lehet, hogy ez az oka, hogy ennyire lassan fogyok a paleoval? Az étrendváltoztatás önmagában kevés, a hasznos baktériumokat valahogy pótolni kellene? Erre valók a probiotikumok.

Elkezdhettem volna kísérletezni, kipróbálni valamelyiket, de inkább orvoshoz fordultam. Ennek következménye lett a probiotikum mellett néhány étrendkiegészítő és a módosított paleo étrend, miszerint nem eszem gyümölcsöt, illetve tízóraira, uzsonnára csak olyat, ami nem emeli meg az inzulinszintet (zöldség, tojás vagy hús).

Az eredmény eddig egészen meglepő:

  • Október 2 – december 2-ig a paleo étrenddel összesen 2,55 kilót sikerült fogynom, ami havi átlagban 1,27 kg
  • December 2 és a mai nap között pedig 1,25 kilót, ami havi átlagban 3,50 kg lenne. Szinte hihetetlen, tavaly decemberben volt utoljára ennyi a súlyom.

Kicsit nehezíti a dolgot, hogy mindjárt itt a karácsony, de mindenesetre úgy tűnik, most már valóban sikerült leállítani a tavaly nyár óta tartó visszahízásomat, és újra lefelé tartok. 

< >