< >

Mikor lesz már vége?

Szintentartás 2010. 02. 20. 79,40 (-18,10 kg)

Sok mindenre kérdezhetném ezt, de most elsősorban fogyókúrám lassú ütemére gondolok. Mi okozhatja?

Elsősorban a hideg

Hetekig egyfolytában nagyon hideg volt. Most már kicsit javul a helyzet, de még mindig legalább 15 fokkal kevesebb van, mint amikor már elkezdem jól érezni magam. Ilyenkor nemcsak sokkal éhesebb vagyok, de a több szénhidrát is hiányzik. Nyáron, ősszel még egyáltalán nem zavartak a szénhidrátmentes vacsorák, most annál inkább. A komolyabb szénhidrátokat (kenyér, krumpli, tészta, rizs) este kihagyom, és szerencsére édességet sem eszem, még a diétás csokiról, süteményről, tejberizsről is le tudok mondani. Helyette van most az aszalt gyümölcs.

Aszalt gyümölcs

Gyakran előfordul, hogy nem tudom megállni, és másfél-két órával vacsora után eszem egy kis aszalt gyümölcsöt. Nem sokat, igyekszem minél kevesebbet, csak pár szemet, ami 20 g körül lehet (kb. 54 kalória és 12 g szénhidrát). Sőt, újabban a tízóraimat és uzsonnámat is kicsit feljavítom vele. Nem mindegy persze, hogy milyen az aszalt gyümölcs, meg kell nézni a csomagoláson, hogy ne legyen cukrozott. Leggyakrabban szilvát, sárgabarackot és meggyet veszek, néha őszibarackot és körtét. Talán jobban haladnék, ha ezt elhagynám. De kérdés, hogy ha most még ennyit sem engednék meg magamnak, ebben a hidegben tudnék-e egyáltalán diétázni?

Vízhiány

3 hete elfogyott a lúgos víz, amit még decemberben hozattam, de már előtte is kevesebbet ittam belőle. 5 l-es visszaváltható kannákban volt, és egy idő után legalább a harmada átvette a palack műanyag ízét. Így már nem volt az igazi. Tegnaptól mindenesetre megint van elég, most másfajta 5 l-es palackban rendeltem, amitől állítólag biztosan nem lesz mellékíze. Meglátjuk.

Ami szintén nagy gond, az a 12 év

Talán ez a legnagyobb probléma. Most, hogy már közeledik a tavasz, a múlt héten kicsit alaposabban átnéztem, mire számíthatok a régi ruháim közül. Elég siralmas a helyzet. Nagy részük borzasztóan divatjamúlt.

Többnyire elég jól vissza tudok emlékezni arra, hogy melyik ruhát mikor vettem. Azok, amik 80 kiló alatti súlyra valók, mind a ’90-es évekből származnak! Így most már szinte teljesen biztos vagyok benne: olyan túlsúllyal küzdök, ami 12 éve stabilan rajtam van. Komoly ellenfél.
< >