< >

Sibutramine tapasztalatok

Fogyókúra 2010. 02. 17. 79,55 (-17,95 kg)

Már a múlt héten is olvastam az interneten, de ma reggel a TV-ben is láttam, hogy bevontak 3 sibutramin hatóanyagú fogyókúrás gyógyszert.

Tavaly én is szedtem az egyiket. Az első félévben hiába próbáltam diétázni, csak nem sikerült fogynom semmit, sőt kezdtem megállíthatatlanul visszahízni. Nem volt más ötletem, júliusban felírattam gyógyszert. Voltak mellékhatásai - nem véletlenül hagytam abba 5,5 hét után -, de addigra megállította a visszahízásomat, sőt leadtam 5 kilót.

Abszolút általánosításnak tartom kijelenteni, ahogy az ma is elhangzott, hogy úgyis mindenki visszahízza, amit a gyógyszerrel leadott. Szerintem attól függ, az ember mihez kezd utána. Félév telt el, és én azóta további 8,3 kilót fogytam. Ki tudja, ha akkor nincs a gyógyszer, most hol tartanék?

Egyébként érdekes, de egyszer már ugyanez megtörtént velem. ’97-ben, egyhetes kórházi fogyókúra után szedtem 3 hónapig az Isolipant. Ritka kellemes gyógyszer volt, semmi mellékhatás, jó hangulat, minimális diéta mellett folyamatos, bár lassú fogyás. Utána két hét akupunktúrás fogyókúra, az eredmény összesen -18 kiló. Sajnos, akkor még nem volt meg bennem a kellő elhatározás, így következő évben, mikor valamennyi már visszajött rám, szerettem volna újra felíratni a gyógyszert. Addigra azt is betiltották.

Tény, hogy a gyógyszereknek van mellékhatása. De a kövérségnek legalább annyi. Nagyon remélem, hogy most már önerőből is menni fog.  
< >