>

Rég nem írtam

Visszaesés 2024. 06. 24. 79,10 (-18,40 kg)

Tavaly augusztusban írtam utoljára a blogba, egy egészen különleges alkalomból. Azon a napon, egy tartós fogyás után 69,70 kg volt a súlyom, több évtized legalacsonyabb súlya, és minden reményem megvolt arra, hogy elérem a célom és végre megszabadulhatok a súlyproblémáimtól.

Hát nem így történt.

Kezdődött még augusztusban a vendégekkel, akik egy hétig ott laktak nálunk. Lazítottam, esti programok, plusz evések, elmaradó tornák.

Aztán jött megint a szokásos menetrend, annyi különbséggel, hogy már az ebédet sem onnan rendeltem, ahonnan áprilistól, és elhagytam a paleo kenyeret is. Megint ráuntam a paleohoz hasonló étrendre. Ettől függetlenül még fogyhattam volna, 15 hónapos fogyásom alatt csak 5 hónapig tartottam a paleot, de egy idő után már egyértelmű volt, hogy elkezdett nőni a súlyom. Az allergia gyógyszerre is gondoltam, amit pont ilyenkor szedek, de nem, utána is folytatódott.

Előző fogyásom az időszakos böjttől indult meg, amit azóta is próbálok tartani, de ezzel is problémáim lettek. A fő gond az, ami korábban nem volt: gyakran érzek éhséget este, azt a fajta éhséget, aminek, ha nem eszem, rosszullét lehet a vége, a vércukor szint ingadozás miatt. Ezt muszáj elkerülnöm, így csökkent az az idő, amit az esti és reggeli étkezés között tartani tudok. Ez sokszor még a 12 órát sem éri el. Nem ártana egy komolyabb labor, kivizsgálás, de nem nagyon van kedvem hozzá.

Tornázni viszont továbbra is tornázom, szinte napi rendszerességgel. Erre minden szempontból szükségem van.

A végeredmény: a  tavaly augusztusi szép eredményhez képest ma +9,40 kilóval vagyok több. Ijesztően közel kerültem megint a 80 kilóhoz, de reménykedem, hogy vissza tudom fordítani.

>