< >

Újra fogyok?

Étrend 2011 2011. 10. 11. 83,65 (-13,85 kg)
Fogyókúrám grafikonja 2007 május és a mai nap között (kinagyítható)
Fogyókúrám grafikonja 2007 május és a mai nap között (kinagyítható)

Nem szeretnék korán örülni, de mintha megint fogynék.

A grafikonból jól látszik, hogy fogyókúrám menetére – sajnos – nem egy meredeken lefelé tartó egyenes vonal a jellemző, hanem a hullámzás. Most nagyon úgy tűnik, hogy a szeptember eleji csúcs után megint lefelé indult a súlyom. Ami biztatónak látszik a grafikonból: a hullámhegyek magassága egyre csökken. Ha így folytatódik, előbb-utóbb csak célhoz érek.

Érdemes összegezni, mitől fogyok most? Szeptemberben bevezettem pár változást, valószínű, hogy leginkább ezek miatt. 

1. Étkezés

Az étkezések számában nincs változás, (továbbra is naponta 5x eszem), csak az összetételben. Arra törekszem, hogy soha ne maradjak éhes: el kell találnom azt a mennyiséget, ami ennél se nem több, se nem kevesebb.

  • Reggeli (1/2 8): Egy vékony szelet kenyér (cca. 30 g), rá kevés vajkrém, juhtúró, sajt, sonka, mikor mi van otthon, és minél több zöldség. Rendszeresen veszek például ruccola salátát, felvágva nagyon jól néz ki, és jó íze is van. Hozzá még 2 dl joghurt, vagy rostos gyümölcslé.
  • Tízórai (1/2 11): gyümölcs (például egy őszibarack+1 szilva, vagy fél alma+2 kicsi mandarin),  8 gr olajos mag vegyesen, egy pici darab sajt és egy fél pogácsa.
  • Ebéd (1/2 2): ez változott. Az étterem, ahol eddig menüt ettem, évek óta nem mer árat emelni, ezért inkább lecsökkentették az adagokat, és amit csak lehetett, kispóroltak belőlük. Az utóbbi időben mindig éhes maradtam, valamit mindig kellett vennem utána. Most egy önkiszolgáló étterembe járok, itt jobban össze tudom válogatni, mit és mennyit egyek. Messzebb is van, többet kell gyalogolnom, míg odaérek.
  • Uzsonna (1/2 5): ebben van a legnagyobb változás. Egyrészt abból áll, amit tízóraira is eszem, de most kiegészítem plusz egy szendviccsel (hasonló, mint reggel).
  • Vacsora (1/2 8): a több uzsonna miatt este már beérem egy vaníliás italpor turmixszal, fele-fele arányban tejjel és vízzel higítva. Kimondottan szeretem. Esetleg később még egy kis gyümölcs vagy paradicsom belefér.

2. Rendszeresség

Szerencsém van: hétközben olyan a munkám, hogy rendszeresen tudok enni. Hétvégén ez többnyire borul, ilyenkor egy része visszajön rám annak, amit hétközben leadtam. Sokszor nem is azért, mert többet eszem, hanem mert össze-vissza, és sokszor nem tudok eleget inni sem.

3. Vízivás

Továbbra is igyekszem sokat inni (2,5-3 l), otthon lúgos vizet, egyébként valamilyen szénsavmentes vizet.

4. Mozgás

Még mindig csak a gyalogláshoz és az otthoni tornához van kedvem, de szeptemberben ebből is többet sikerült, mint korábban.

Remélem, ez így most egy darabig működni fog.

< >