< >

24 túlsúlyos év

Tanácsok 2009. 11. 19. 83,20 (-14,30 kg)
Egy régi kép 1990-ből, 72 kilósan
Egy régi kép 1990-ből, 72 kilósan

Jelentős túlsúllyal, sőt sokszor inkább elhízva éltem le az utóbbi 24 évet. Még belegondolni is szörnyű. Persze ezalatt, számtalan fogyókúrámnak köszönhetően többször is megközelítette a súlyom a normál érték határát - ami nálam 65,5 kiló – de ezt 1985 óta soha nem sikerült elérnem. Talán már előtte sem, de arra nem is emlékszem. Nem csoda, hogy most ennyire le akarok fogyni.

Bízom a diétámban, de azért mindig fejlesztek rajta valamit. Könyvekből, az internetről. Így került bele mostanában a szénhidrátmentes vacsora, a rengeteg víz - citromos víz, lúgos víz formájában -, az avokádó, a tökmag, a grapefruit. Egyáltalán az, hogy odafigyelek a lúgosító ételekre.

Soha nem foglalkoztatott még ennyire a fogyókúra, mint mostanában. Bár a dolog hátteréhez nem értek, de a tapasztalatom sajnos, végtelen…  Ezért gondolom, hogy helyes az a következtetés, amit levontam, illetve kipróbáltam: mindig csak annyi ételt szabad megvonni magamtól, amennyi ahhoz kell, hogy éppen fogyni tudjak. Nem többet. Fokozatosan kell csökkenteni a mennyiséget. Ha azonnal a legdrasztikusabb diétát alkalmazom, igaz, gyorsabban haladok, de mihez nyúlok majd, ha az már nem hat? Szintén tapasztalat: egy idő után minden általam ismert módszer elvesztette a hatását.

Ha fogyni akarok, nincs más választásom, próbálkozom tovább. Tisztában vagyok vele, hogy csak magamra számíthatok. Ha bárki tudott volna segíteni, már bőven lett volna ideje megtenni.   
< >