< >

Ha csak egy tanácsot adhatnék

Mozgás 2012. 07. 30. 77,95 (-19,55 kg)

Mi lenne ez az egyetlen dolog? 

Az elmúlt évek alatt már nagyon sok tapasztalatomat megosztottam a blog olvasóival: milyen módszerekkel tudtam sikereket elérni a fogyásban és mi vezetett a kudarcokhoz. Most mégis kiemelném azt az egyet, amit a legfontosabbnak tartok:

FIATALON fogyj le!!

Ne halogasd. Szedd össze minden erődet, és tégy meg mindent annak érdekében, hogy lefogyj az ideális súlyodra és megtartsd azt! Ne várd meg, míg az évekig/évtizedekig tartó túlsúly alattomosan kikezdi az egészségedet, és nagyon megnehezíti a fölösleges kilók leadását. 

Az én esetem különösen jó példa erre. Bár nem kevés az a 30 kg, amit kitűztem célul, de azért nem is annyira sok, hogy 5 éve kellene kínlódnom vele. Mégis ezt teszem. Nyílván vannak hormonális okok is a háttérben, de most már látom, a legfőbb probléma az, hogy nem tudok eleget mozogni. Kezdetben nem is volt hozzá kedvem, akkor ez még fel sem tűnt. Most viszont, hogy már lenne rá igényem, kezdem észrevenni, hogy nem megy. A túlsúly nálam leginkább mozgásszervi panaszokat okozott, ezek nagyon akadályoznak. Ez az év különösen jó példa erre. Most nincs más választásom, elkezdtem gyógytornára járni. Hátha sikerül továbblépnem.

Persze az, hogy meddig számít valaki fiatalnak, nézőpont kérdése. Így visszanézve, én még 40-45 éves koromban is elég gyorsan tudtam fogyni, koplalós diétákat csinálni, konditerembe járni. Azért, ha egy mód van rá, ne várj eddig az életkorig sem. Fiatalon lefogyni rengeteg előnnyel jár. Neked még sikerülhet.

< >