< >

86 alatt!

Étrend 2009 2009. 10. 07. 85,95 (-11,55 kg)

Újra sikerült átlépnem egy határt. Igazi szép pillanat. Úgy néz ki, bejönnek a saláta vacsorák.

Az étrendem mostanában a lehető legegyszerűbb, ehhez hasonló:

Reggeli

  • 31 g barna kenyér. Ez nem sok, megfelel például egy Kornspitz stangli felének.
  • Vajkrém vagy margarin. Csak annyi, hogy nagyon vékonyan rákenem a kenyérre.
  • 27 g fehérje. Ez pulykasonka, sajt vegyesen.
  • Zöldség. Uborka, paprika, paradicsom, zöldsaláta, retek, ami éppen van otthon. Nem mérem ki, lehetőleg minél több. Csak a paradicsomra figyelek oda: egy kisebb, vagy egy nagyobb fele.
  • 2 dl joghurt.

Tízórai

  • Gyümölcs. Nem mérem ki: mostanában lehet például egy nektarin, vagy négy szem szilva, vagy két szem szilva + pici szőlő, vagy egy kisebb alma.
  • Olajos mag. Ezt kimérem: 8 gramm. Dió, mogyoró, natúr napraforgómag, natúr tökmag. Mostanában leginkább tökmag, mert azt találtam, hogy egyedül a tökmag lúgosít.
  • Sajt. Csak egy egészen pici darab.
  • Stangli, vagy ha nem volt kedvem sütni, veszek tökmagos pogácsát. Előfordul az is, hogy bio bulátát teszek bele.

Ebéd

Szeretek délben egy kicsit kimozdulni. Ezért az ebédet továbbra sem tudom másképp megoldani, csak úgy, hogy egy étteremben menüt eszem. Ezért gyakorlatilag bármi lehet. Előfordul (szerencsére elég ritkán), hogy grízes tészta lekvárral és cukorral. Szerencsém van ezzel az étteremmel, mert nagyon jól főznek, az adag pedig éppen akkora, hogy jól is lakom vele, de nem is árt meg.

Uzsonna

Ugyanaz, mint a tízórai.

Vacsora

Zöldséget és fehérjét tartalmazó saláta, fűszeres olíva olaj öntettel. A zöldséget nem mérem ki. A fehérjét (30-40 g) és az olíva olajat (6 g) viszont igen. Tegnap bolgár sirene sajtot és pulykasonkát tettem bele, tegnapelőtt halat (ebből lehet kicsit többet) és sajtot. 

Ezen kívül cca. 3,5 liter víz (reggel-este citromos víz), legalább kétnaponta otthoni torna.

Elég kellemes, könnyen betartható étrend. Remélem, sokáig fogyok majd tőle.

Kapcsolódó blogbejegyzés: Lépésről lépésre

< >