< >

A nyolcadik évforduló

Évfordulók 2015. 05. 17. 73,65 (-23,85 kg)

A mai nap újabb évforduló, letelt a nyolcadik év is fogyókúrás életmódom 2007. május 17-i indulása óta. Szinte hihetetlen. Már alig fordul elő, hogy valaki megjegyzi, milyen sokat fogytam. Nem emlékeznek rá, milyen kövér voltam régebben.

Az elmúlt hetekben néha már egészen közel jártam a következő nagy részeredményhez, a -25 kilóhoz, ezért nagyon szerettem volna mára elérni. Sajnos, nem jött össze, ma kicsit több vagyok. Így csak azt mondhatom: -24 kilónál tartok.

Jobb most a helyzet, mint egy éve, amikor 77,75 kg volt a súlyom, és éppen felfelé tartott. Ehhez képest most 4,10 kilóval vagyok kevesebb, a tavaly szeptemberi maximum (80,30) óta pedig az eredmény -6,65 kg. Nem valami sok. A lányom a múltkor mondta is: nem egy nagy dolog nyolc év alatt 24 kilót fogyni. Tényleg nem az, vannak, akik egy év alatt képesek leadni 30-40-50 kilót is. Kérdés persze, hogy ettől számítva a nyolcadik évben vajon hogy állnak majd? Tartják-e még, vagy már rég az induló súlyuk felett vannak?

Ezt a kis eredményt a paleónak köszönhetem. Mással már nemigen voltam képes fogyni. Eleinte ment is, aztán vége lett, jött a hónapok óta tartó stagnálás. Úgy tűnik, hogy az évtizedek óta rajtam lévő zsírral egyelőre a paleó sem tud megbirkózni. Főleg úgy, hogy nem is vagyok képes 100%-ig betartani. Gyakran előfordul, hogy közbejön valami.

Szerencsére a mostani súlyommal már stagnálni sem annyira rossz. Nagyon rég nem volt már ennyire alacsony.   

< >