Babsaláta
Saláták
2007. 09. 13.
Konzervből gyorsan készíthető babsaláta, de természetesen ha van elég időnk, meg is főzhetjük a babot:
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | Szénhidrát (g) |
240 g főtt vörösbab (Bonduelle konzerv) | (313/54,1) | 751,2 | 129,84 |
50 g hagyma | (40/8,3) | 20 | 4,15 |
10 g fokhagyma | (137/26,3) | 13,7 | 2.63 |
15 g olivaolaj | (825/-) | 123,75 | - |
108 g ketchup | (95/21,5) | 102,6 | 23,22 |
Összesen: | 1011,25 | 159,84 |
A hagymát karikákra, a fokhagymát apró darabokra vágom. Az öntet az olívaolajból és a ketchupból készül, amibe beleteszem a fokhagymát, kis ecetet, pici sót, borsot és néhány apróra vágott babérlevelet. Utána az egészet összekeverem. Jó, ha áll egy kicsit a hűtőben.
Egy doboz konzervből 4 fogyókúrás adag készíthető. Egy adag: 252,8 kcal és 39,96 g szénhidrát.
Kapcsolódó vacsora: