< >

Csirke húsleves

Leves 2007. 09. 30.

A húsleveshez szokásos zöldségekből készül (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, zöldborsó, hagyma, 1 db krumpli, stb) és csirkehúsból. Természetesen ebből is többet készítek egyszerre, mint amit én megeszem. Mikor elkészült, a levét nem veszem figyelembe, csak ami belekerül:

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalSzénhidrát (g)
50 g csirkehús(110/-)55-
70 g sárgarépa(35/8,1)24,55,67
50 g (mirelit) zöldborsó(41/6,2)20,53,1
3 g tészta /főzés előtti súly/(382/72,9)11,462,187
1 adag összesen: 111,4610,957

Ízesítéshez só, delikát, petrezselyem- és zellerzöld (friss vagy szárított). Ha mirelit zöldborsót használok, azt csak a legvégén teszem bele. A csirkehúsról a bőrét leszedem, hogy minél kevésbé legyen zsíros. Mivel a tészta kimérése problémás lenne, ezért csigatésztát használok, és megjegyzem, hogy a 3 g hány db volt.

Kapcsolódó ebéd:

< >