< >

Csoportosítás

Szintentartás 2010. 08. 31. 75,35 (-22,15 kg)

Fogyókúrám szempontjából kétfajta napot különböztetek meg:

Vannak a fogyós napok. Ezek általában az átlagos hétköznapok, ilyenkor nem történik semmi különös. Az a szerencsém, hogy a hétköznapi étrendem fogyaszt. A másik csoportba a hízós napok tartoznak: ünnepek, születésnap, vendégség, utazás, nyaralás, bármilyen rendezvény, program.

A két napfajtát az különbözteti meg egymástól, hogy a hétköznapokon általában nem érzem azt, hogy az étkezés szempontjából bármiről is lemaradnék. Vagy ha érzem is, nem annyira, hogy kísértésbe essek. A reggeli szinte mindennap ugyanaz, a tízórai-uzsonna is. Ebédre menüt eszem, amit elém tesznek, azt mind megehetem. Gondot az szokott jelenteni, ha vacsorára főzök valamit. Ha ilyenkor sikerül megállnom, hogy ne egyek belőle, az attól van, hogy ott a lehetőség: másnap reggel megehetem.

A hízós napok tartozéka szinte kivétel nélkül mindig a túlzott evés, enélkül elképzelhetetlenek. Kicentizett hétköznapi étrendem után, látva a sok finomságot, mindig bennem van az érzés: ez nekem is jár, nem akarok róla lemaradni. Az evés jó érzés, nehéz neki ellenállni. Sokszor sértődés nélkül nem is lenne megoldható, hogy csak ott ülök, és nem eszem semmit.

Mindenkori fogyásom – vagy stagnálásom – attól függ, ezek a napok milyen arányban fordulnak elő. Sajnos, mostanában túl sok a hízós napom, és egy-egy ilyen nap ledolgozására sokszor egy egész hét is kell.

Legújabban azt próbálom magamba szuggerálni, hogy a mérlegen megjelenő alacsonyabb súly látványa nagyobb örömforrás, mint maga az evés. Egyelőre még sikertelenül. 

< >