Gombás lecsó
A lecsóból ezúttal kimarad a házikolbász - enélkül jól beleillik a fogyókúrába.
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | Szénhidrát (g) |
64 g hagyma | (39/8,3) | 24,96 | 5,312 |
8 g olaj | (898/-) | 71,84 | - |
200g gomba | (39/3,3) | 78 | 6,6 |
200 g paradicsom | (23/4) | 46 | 8 |
200 g paprika | (20/3) | 40 | 6 |
120 g virsli | (231/-) | 277,2 | - |
A gombát, paprikát, paradicsomot feldarabolom. Utána az olajon megpirítom a hagymát, teszek rá pirospaprikát, majd hozzákeverem a zöldségeket. Kicsit megsózom, majd időnként megkeverve lassú tűzön főzöm. Mikor már majdnem kész, akkor teszem csak hozzá a virslit. Télen mirelit paprikából és paradicsomból is szoktam készíteni – ha mást nem is, de ezt mindig fagyasztok le nyár végén.
Ez összesen 3 fogyókúrás adag, 536,2 kcal és 25,9 g szénhidrát. 3 részre osztva 1 adag: 179 kcal és 8,63 g szénhidrát.
Kapcsolódó vacsora: