Gyors francia saláta
Saláták
2008. 01. 17.
Sokszor szükség van arra, hogy a vacsora pillanatok alatt elkészüljön. Ez a francia saláta attól gyors, hogy nincs benne főtt krumpli, és a zöldségeket sem frissen párolom, hanem konzervből készítem. Először a tejfölt összekeverem a majonézzel, aztán beleteszem a zöldborsót, az apróra vágott bébirépát, almát és csemege uborkát. Végül az egészet összekeverem.
| Kcal/szénhidrát 100 g-ban | Kcal | szénhidrát |
250 g zöldborsó-bébirépa keverék | 54/9,3 | 135 | 23,25 |
170 g alma | 31/7 | 52,7 | 11,9 |
60 g csemege uborka | 14/2,6 | 8,4 | 1,56 |
200 g 12%-os tejföl | 135/4,1 | 270 | 8,2 |
20 g Hellmans majonéz | 660/6 | 132 | 1,2 |
Összesen: | 598 | 46,11 |
Összesen 700 g, ebből 100 g: 85,43 kcal/6,59 g szénhidrát.
Kapcsolódó vacsora: