Milánói makaróni
A tésztákat biztosan nem tudnám hónapokig kihagyni az életemből. Ezért kísérleteztem ki azt is, hogyan illeszthető bele a milánói makaróni ebbe a diétába. Olyan azért nem lesz, mintha mérés nélkül, angolszalonnával, füstölt sajttal készíteném, de hát valamit valamiért…
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
190 g durum tészta | (347/66) | 659,3 | 125,4 |
23 g hagyma | (40/8,3) | 9,2 | 1,9 |
7 g olaj | (928/-) | 64,96 | |
100 g pulykasonka | (110/-) | 110 | - |
76 g gomba | (40/3,3) | 30,4 | 2,5 |
38 g Felix ketchup | (95/21,5) | 36,1 | 8,17 |
53 g sűrített paradicsom | (111/20) | 58,8 | 10,6 |
100 g sovány reszelt sajt | (225/1,6) | 225 | 1,6 |
Teflon serpenyőben az olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom az apróra vágott sonkát, majd a felaprított gombát. Keverés közben megvárom, míg a gomba kis levet ereszt, majd hozzákeverem a sűrített konzerv paradicsomot. Felöntöm egy kis vízzel, és hagyom főni. Kevés sóval, pici borssal, oregánóval lehet ízesíteni. Mikor kész, hozzákeverem a reszelt sajt felét és a ketchupot. Ezekkel épphogy egy kicsit kell csak összefőzni. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát, ha elkészült, leszűröm. Az egészet összekeverem, beleteszem egy tűzálló tálba, és a maradék sajtot a tetejére szórom. Mivel ez 4 vacsora adag, ki lehet mérni még sütés előtt egy adagot belőle saját magunknak, és azt külön megsütni.
Ennél kisebb mennyiséggel nem érdemes foglalkozni. Egy adag belőle 298,25 kcal és 37,54 g szénhidrát. Ebből is minimum dupla adagot szoktam készíteni. Az egyiket sütés előtt vagy lefagyasztom, vagy ami a gyakoribb, az egészet megsütöm.
Kapcsolódó vacsora: