< >

Milánói makaróni

Tészták 2007. 08. 14.

A tésztákat biztosan nem tudnám hónapokig kihagyni az életemből. Ezért kísérleteztem ki azt is, hogyan illeszthető bele a milánói makaróni ebbe a diétába. Olyan azért nem lesz, mintha mérés nélkül, angolszalonnával, füstölt sajttal készíteném, de hát valamit valamiért…

 

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
190 g durum tészta(347/66)           659,3125,4
23 g hagyma(40/8,3)9,21,9
7 g olaj(928/-)64,96     
100 g pulykasonka(110/-)110-
76 g gomba(40/3,3)30,42,5
38 g Felix ketchup(95/21,5)36,18,17
53 g sűrített paradicsom(111/20)58,810,6
100 g sovány reszelt sajt(225/1,6)2251,6

 

Teflon serpenyőben az olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom az apróra vágott sonkát, majd a felaprított gombát. Keverés közben megvárom, míg a gomba kis levet ereszt, majd hozzákeverem a sűrített konzerv paradicsomot. Felöntöm egy kis vízzel, és hagyom főni. Kevés sóval, pici borssal, oregánóval lehet ízesíteni. Mikor kész, hozzákeverem a  reszelt sajt felét és a ketchupot. Ezekkel épphogy egy kicsit kell csak összefőzni. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát, ha elkészült, leszűröm. Az egészet összekeverem, beleteszem egy tűzálló tálba, és a maradék sajtot a tetejére szórom. Mivel ez 4 vacsora adag, ki lehet mérni még sütés előtt egy adagot belőle saját magunknak, és azt külön megsütni.

 

Ennél kisebb mennyiséggel nem érdemes foglalkozni. Egy adag belőle 298,25 kcal és 37,54 g szénhidrát. Ebből is minimum dupla adagot szoktam készíteni. Az egyiket sütés előtt vagy lefagyasztom, vagy ami a gyakoribb, az egészet megsütöm.  

Kapcsolódó vacsora:

< >