< >

Mit vacsorázzak?

Étrend 2009 2009. 10. 03. 86,35 (-11,15 kg)

Gondban lennék, ha meg kellene mondanom, mit eszem mostanában vacsorára. Mert míg az első 4 étkezés továbbra is leginkább az 1400/160 diéta szerinti, csak jelentős könnyítésekkel, addig a vacsora körül még teljes a káosz.

Megpróbálom azért nagyjából csoportosítani:

  1. Ha meleg van, dinnye. Sajnos, ez már csak múlt időben. Mialatt szedtem a gyógyszert (6 hétig) éppen a legnagyobb hőség volt. Éhes sem voltam, így hozzászoktam, hogy csak dinnyét eszem, persze, abból sem sokat. Később aztán már akkor is elég volt, mikor leálltam a gyógyszerrel.
  2. Ha már korán otthon vagyok. Ha 6 előtt véletlenül hazaérek, még megengedek magamnak valami „normálisabb” vacsorát. Igaz, nagyon keveset, de lehet benne valamilyen komolyabb szénhidrát is (barna kenyér, tészta, krumpli, rizs).
  3. 6-7 óra között. Ilyenkor könnyű, nagyon kevés szénhidrátot tartalmazó salátával próbálkozom. Ez állhat pl. ezekből: zöldsaláta, paradicsom, halkonzerv (nem olajos), fetasajt, olajbogyó, 6 g fűszeres olíva olaj.
  4. 7 után már csak a lehető legkevesebbet eszem, valami zöldséget, minimális gyümölccsel. Tegnap is így alakult, ettem két sárgarépát és 4 kisebb szilvát. Kimértem, összesen volt 112 kalória, 24 g szénhidrát.
Hétköznap nem főzök minden este, de azért sokszor előfordul. Probléma ilyenkor van. Meg kell kóstolnom, és sokszor nem is állom meg, hogy ne egyek belőle egy kicsit. Másnapra aztán mindig visszaesem. Ezért volt nagyon praktikus a korábbi jellegű vacsorám, de hát attól sajnos, már nem fogyok.  Igaz, most sem haladok túl gyorsan. 
< >