Olajban sült pirítós
Vacsora
2007. 07. 02.
Tapasztalatom szerint egy dolgot mindenképpen meg kell előznöm, azt, hogy a férjem elmenjen vásárolni. Ha mégsem vagyok elég elővigyázatos, akkor tele lesz a hűtő csupa hizlaló étellel. Sült császárhús, házikolbász, tarja, tepertő. És ha már ott vannak, őszintén szólva, ezekbe én is bele szoktam kóstolni. Ezért aztán érdemes minimális engedményeket tennem, hogy ezt a veszélyt elkerülhessem. Fontos, hogy a diétás ételek aránya ne menjen egy bizonyos szint fölé, ne csak pulykasonka legyen otthon. Ezért mikor őt is diétáztattam, kidolgoztam pl. a következőt, amivel nagy sikerem volt:
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
64 g barna kenyér | (249/50,6) | 159,36 | 32,38 |
18 g olíva olaj | (825/-) | 148,5 | - |
15 g fokhagyma | (137/26,3) | 20,55 | 3,94 |
14 g lilahagyma | (39/8,3) | 5,46 | 1,16 |
100 g zöldség | (13,5/2,5) | 13,5 | 2,5 |
Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a kenyeret, hogy magába szívja, és átsütjük. Az egyik fokhagymát feldaraboljuk, és ha a kenyér kész, picit megpirítjuk (ne sokáig, mert keserű lesz). A kenyérre tálalásnál hintsünk pirospaprikát és tegyük rá a karikára vágott lilahagymát. 347,37 Kcal-t és 40 g szénhidrátot tartalmaz.