< >

Olajban sült pirítós

Vacsora 2007. 07. 02.
Tapasztalatom szerint egy dolgot mindenképpen meg kell előznöm, azt, hogy a férjem elmenjen vásárolni. Ha mégsem vagyok elég elővigyázatos, akkor tele lesz a hűtő csupa hizlaló étellel. Sült császárhús, házikolbász, tarja, tepertő. És ha már ott vannak, őszintén szólva, ezekbe én is bele szoktam kóstolni. Ezért aztán érdemes minimális engedményeket tennem, hogy ezt a veszélyt elkerülhessem. Fontos, hogy a diétás ételek aránya ne menjen egy bizonyos szint fölé, ne csak pulykasonka legyen otthon. Ezért  mikor őt is diétáztattam, kidolgoztam pl. a következőt, amivel nagy sikerem volt:

 

 

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
64 g barna kenyér(249/50,6)159,3632,38
18 g olíva olaj(825/-)148,5-
15 g fokhagyma(137/26,3)20,553,94
14 g lilahagyma(39/8,3)            5,461,16
100 g zöldség(13,5/2,5)13,52,5

 

Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a kenyeret, hogy magába szívja, és átsütjük. Az egyik fokhagymát feldaraboljuk, és ha a kenyér kész, picit megpirítjuk (ne sokáig, mert keserű lesz).  A kenyérre tálalásnál hintsünk pirospaprikát és tegyük rá a karikára vágott lilahagymát.  347,37 Kcal-t és 40 g szénhidrátot tartalmaz.
< >