< >

Paprikás krumpli

Zöldséges ételek 2007. 11. 08.

A paprikás krumpli alapétel, amit - legalábbis nálunk – biztosan nem lehetne hónapokig kihagyni. Szerencsére sikerült úgy összehoznom a receptet, hogy még egy pici házikolbász is beleférjen, mert anélkül azért nem az igazi…

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
500 g krumpli94/20470100
166 g paprika20/333,204,98
166 g paradicsom23/438,186,64
37 g házikolbász500/0,21850,07
58 g hagyma39/8,322,624,81
6,5 g olaj928/-60,32-
156 g virsli238/0,2371,280,31
Összesen:  1180,6116,81

A krumplit, a paprikát, a házikolbászt karikára, a paradicsomot cikkekre vágom. A felaprított hagymát az olajon megdínsztelem. Rászórom a pirospaprikát, megkeverem és beleteszem a hozzávalókat. Kevés víz kell rá, mert a paprika és a paradicsom - ami lényegesen több, mint amit a paprikás krumpliba egyébként szokás tenni - úgyis levet ereszt. Lassú tűzön főzöm, gyakran megkeverve. Ha már majdnem kész, beleteszem a karikára vágott virslit és készre főzöm.  Ezt a mennyiséget négyfelé osztva 1 vacsoraadag: 295,15/29,20

Kapcsolódó vacsora:

< >