Paprikás krumpli
A paprikás krumpli alapétel, amit - legalábbis nálunk – biztosan nem lehetne hónapokig kihagyni. Szerencsére sikerült úgy összehoznom a receptet, hogy még egy pici házikolbász is beleférjen, mert anélkül azért nem az igazi…
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
500 g krumpli | 94/20 | 470 | 100 |
166 g paprika | 20/3 | 33,20 | 4,98 |
166 g paradicsom | 23/4 | 38,18 | 6,64 |
37 g házikolbász | 500/0,2 | 185 | 0,07 |
58 g hagyma | 39/8,3 | 22,62 | 4,81 |
6,5 g olaj | 928/- | 60,32 | - |
156 g virsli | 238/0,2 | 371,28 | 0,31 |
Összesen: | 1180,6 | 116,81 |
A krumplit, a paprikát, a házikolbászt karikára, a paradicsomot cikkekre vágom. A felaprított hagymát az olajon megdínsztelem. Rászórom a pirospaprikát, megkeverem és beleteszem a hozzávalókat. Kevés víz kell rá, mert a paprika és a paradicsom - ami lényegesen több, mint amit a paprikás krumpliba egyébként szokás tenni - úgyis levet ereszt. Lassú tűzön főzöm, gyakran megkeverve. Ha már majdnem kész, beleteszem a karikára vágott virslit és készre főzöm. Ezt a mennyiséget négyfelé osztva 1 vacsoraadag: 295,15/29,20
Kapcsolódó vacsora: