< >

Sajnos, elindult visszafelé

Visszaesés 2012. 08. 23. 78,55 (-18,95 kg)

Úgy tűnik, a nagy fogyásnak egy időre vége. Június 25-én 82,40 kilóról indultam és augusztus 12-re 76,60 volt a súlyom. Ez 7 hét alatt 5,8 kiló, amiből mára közel kettő visszajött.

A sikeres időszakról már többször írtam: 6 hét physiomins kezelés és ezzel párhuzamosan a lehető legkevesebb szénhidrátot tartalmazó diéta, amit még képes voltam betartani. Így visszanézve még a térdfájásom is a fogyást segítette: igaz, mozogni nem tudtam valami sokat, de mivel kímélni kellett, hétvégeken inkább otthon maradtam egyedül és diétáztam, kimaradva így sok, evéssel járó családi programból.

Mi okozta a visszahízást? Összefoglalva:

  • 3 hete voltam az utolsó fogyókúrás kezelésen, így a hatása már nyílván nem érződik.
  • Lazítottam az étrendemen is, hónapokon keresztül nem lehet csak fehérjén és zöldségen élni. Én legalábbis képtelen vagyok erre.
  • A reumatológus doktornőnek köszönhetően nagyjából rendbejött a térdem. Nem ment másképp, a cisztákat megszüntette és kaptam egy szteroid injekciót. Még nem teljesen tökéletes, de nagyságrendekkel jobb, mint korábban. Már nem kell mindenből kimaradnom, így azóta részt vettem pár hizlaló családi programon is.
  • Elkezdődött a parlagfű allergiám, amire pár napja gyógyszert szedek. Úgy látom, ez is jól megköti a vizet.

Hát így jártam. Mindenesetre most igyekszem legalább ezt a súlyt megtartani, mert még így is közel 4 kilóval kevesebb vagyok, mint amin hónapokig stagnáltam. Legjobban a térdemnek örülök, hogy végre nem akadályoz a mozgásban. Mostantól jön a rendszeres torna.

< >