Steak burgonya
Sokféle steak burgonya recept van a neten. Az egyik módszer szerint kisütjük olajban a héjában előfőzött krumplit, de ennek a kalória tartalmát – én legalábbis – nem tudom kiszámítani. Egyébként is sokkal szimpatikusabbnak találtam azt a variációt, mikor a krumplit fűszerezzük és sütőben sütjük meg - előfőzve vagy anélkül.
Ha újkrumpliból készül, elég csak lekaparni a héját, de ha nem, meg kell hámozni, és mérettől függ, hogy elég-e negyedekre, vagy előbb félbevágni. A többi hozzávalót összekeverem, majd a krumplit alaposan összeforgatom vele. Sütőpapírra sorba rakom és megsütöm. Természetesen a mennyiség arányosan növelhető, a lényeg, hogy sütés előtt mérjük ki a saját adagunkat és azt elkülönítve süssük meg.
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
660 g krumpli | 94/20 | 620,4 | 132 |
12 g extra szűz olívaolaj | 825/- | 99 | - |
12 g Delma Light margarin | 220/- | 26,4 | - |
6 g mustár | 94/4,5 | 5,64 | 0,27 |
6 g citromlé | 19/1,2 | 1,14 | - |
Ízesítéshez: szárított oregáno, tengeri só, bors, fokhagymapor | |||
Összesen: | 752,18 | 132,27 |
Ebből a mennyiségből a vacsorához 174 g, az ebédhez 204 g tartozik.
- Kapcsolódó vacsora: Steak burgonya, saláta
- Kapcsolódó ebéd: Steak burgonya, saláta