< >

Steak burgonya

Köretek 2009. 01. 19.

Sokféle steak burgonya recept van a neten. Az egyik módszer szerint kisütjük olajban a héjában előfőzött krumplit, de ennek a kalória tartalmát – én legalábbis – nem tudom kiszámítani. Egyébként is sokkal szimpatikusabbnak találtam azt a variációt, mikor a krumplit fűszerezzük és sütőben sütjük meg - előfőzve vagy anélkül.

Ha újkrumpliból készül, elég csak lekaparni a héját, de ha nem, meg kell hámozni, és mérettől függ, hogy elég-e negyedekre, vagy előbb félbevágni. A többi hozzávalót összekeverem, majd a krumplit alaposan összeforgatom vele. Sütőpapírra sorba rakom és megsütöm. Természetesen a mennyiség arányosan növelhető, a lényeg, hogy sütés előtt mérjük ki a saját adagunkat és azt elkülönítve süssük meg.

 

Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
660 g krumpli94/20620,4132
12 g extra szűz olívaolaj825/-99-
12 g Delma Light margarin220/-26,4-
6 g mustár94/4,55,640,27
6 g citromlé19/1,21,14-
Ízesítéshez: szárított oregáno, tengeri só, bors, fokhagymapor   
Összesen:  752,18132,27

Ebből a mennyiségből a vacsorához 174 g, az ebédhez 204 g tartozik.  

< >