< >

Tócsni

Köretek 2007. 09. 16.

A tócsni nyers krumpliból készül, olajon kisütve, így határeset: csak akkor illeszthető be a diétába, ha teflonedényben sütjük, és nagyon kevés olajat használunk.

 Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalSzénhidrát (g)
450 g nyers, reszelt krumpli(94/20)42390
70 g hagyma(40/8,3)            285,81
6 g fokhagyma(137/26,3)8,221,578
30 g rétesliszt    (375/76,3)112,522,89
cca. 12 g olaj a kisütéshez          (928/-)(928/-)111,36-

Az ízesítéshez 10 g só, petrezselyemzöld, metélőhagyma, bors

   
Összesen: 819,08120,9

Ebből a mennyiségből sütés előtt 591 g lett, 100 g: 138,6 kcal, 20,45 g szénhidrát.

Először a krumplit hámozom meg, és addig vízbe teszem, míg a többi hozzávalót előkészítem. A hagymát lereszelem, a fokhagymát apróra vágom. Utána két tojást felverek, beleteszem a lisztet, a hagymát és a fokhagymát, sót, borsot, friss vagy szárított petrezselyemzöldet, metélőhagymát. Utána nagylyukú reszelőn lereszelem a krumplit, és az egészet összekeverem. Az olajat előre egy csészébe kimérem, és egyszerre csak keveset teszek a teflonedénybe. Ha már átforrósodott, evőkanállal kiveszek egy adagot a masszából, majd az edényben a kanállal cca. fél centisre szétnyomom. Az edény méretétől függ, hogy egyszerre hányat lehet kisütni, általában hármat. Lassú lángon mind a két oldalát át kell sütni. Először a sajátunkat készítsük el, mert a végén levet szokott ereszteni, és akkor még egy kis lisztet hozzá kell keverni.  

Kapcsolódó vacsora:

< >