< >

Újra mozgás?

Mozgás 2009. 09. 16. 86,70 (-10,80 kg)

Kezd változni a mozgáshoz való viszonyom.

Pár éve még a heti egyszeri tornát is abbahagytam, pedig már az sem volt valami sok. 97,5 kilósan már képtelen voltam végigcsinálni a gyakorlatokat. Azóta egyfolytában csak halogatom az újrakezdést. A fő érv az, hogy majd akkor, ha még jobban lefogyok… Tény, hogy még ennyi kilósan sincs túl sok kedvem ahhoz, hogy elmenjek egy csoportos tornára, vagy egy konditerembe sok kisportolt, jóalakú fiatal közé. Az eddigi tapasztalataim szerint ezeken a helyeken azon túl, hogy nehezemre esik a mozgás, még örömet sem okoz és legtöbbször már akkor unom, mikor elkezdjük.

Próbálkoztam a gyaloglással is, de nem jött be. Általában késő este érnék rá, de akkor már nem szívesen megyek ki az utcára. 

Pár hete elhatároztam, hogy nem várok tovább. Van otthon egy torna matracom, szélesebb, mint a szokásos 60 cm, és jó minőségű is. Jó rajta tornázni. Ezen kezdtem el a gyakorlatokat. Nem kazettáról, nem valamilyen meghatározott rendszer szerint, nem törődve a zsírégetéssel, hanem amihez kedvem van. Elkezdem valami egészen egyszerűvel, ami éppen eszembe jut, és jön magától. Nem nehéz gyakorlatok, csak olyan mozgás, ami jólesik, van, hogy 30-40 percig.

Úgy néz ki, ez talán beválik, mert már több hete tart. Praktikus, mert nem kell sehova elmennem. Általában este 10, fél 11 után kezdem, előfordul, hogy naponta.

Tisztában vagyok vele, hogy ez így egyáltalán nem szakszerű. Viszont legalább csinálok valamit, és nem érzem kényszernek sem. Sőt, ha kihagyok egy-két napot, már hiányzik. Ártani biztos nem fog. Szerintem annál, hogy meg sem mozdulok, bármi csak jobb lehet.    

< >