< >

Cipő vásárlás

Öltözködés 2007. 09. 04. 89,25 (-8,25 kg)

A ruhát árusítók szerencsére még régen rájöttek, hogy aki kövér, annak nagyobb méretű ruha kell, így ruhavásárlási gondjaim nincsenek. Érdekes módon a cipőkkel ez egyáltalán nincs így, ha cipőt kell vennem, akkor komoly problémáim adódnak. Az interneten rákeresve a „molett cipő”-re, is csak külföldi honlapokat találtam.

Néha már olyan cipőkben járok, hogy én magam is szégyellem. Nem azért, mintha nem tudnék időnként újat venni, hanem mert én is azt szeretem, ha a cipő, ami rajtam van, kényelmes. Ha valakin 25-30 kg túlsúly van, abból valószínűleg a lábfejére is fog jutni, ami sokszor szélesebb is, mint másoknak. Elvétve találni csak egy-egy szélesebb fazont, vagy olyat, ami rugalmas betétekkel alkalmazkodni tud a viselője méretéhez - és még jól is néz ki.

Mivel itt az ősz, ma kénytelen voltam venni egy kicsit zártabb cipőt. Olyat szeretnék én is, ami tetszik, és a két számmal nagyobb mérethez sem ragaszkodom. Ezért persze szorít. Először az irodában, ülés közben tágítom kell majd, míg hosszabb távon is hordható lesz. 

Persze lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen, és mégis vannak olyan üzletek, ahol erre is gondoltak…

< >