< >

Francia rakott krumpli

Zöldséges ételek 2007. 12. 16.

A krumplit héjában megfőzöm, utána megtisztítom, karikákra vágom. 2 tojást keményre főzök. A margarinból, lisztből, tejből besamel mártást készítek – bár ez ilyen kis mennyiségekből nem igazán könnyű. A másik két tojást hozzákeverem a mártáshoz, a tojásfehérjéket előtte felverem, hozzáadom a tejfölt, joghurtot. Sóval, kevés őrölt borssal, őrölt szerencsendióval ízesítem. A krumplit beleteszem egy kisebb tepsibe, rárakom a felszeletelt tojásokat, ráöntöm a mártást, a tetejére ráreszelem a sajtot és megsütöm. Ha nagyobb mennyiség készülne, akkor rétegesen kell lerakni, és a rétegekre külön ráönteni a mártást.  

 

Kcal/szénhidrát 100 g-banKcalszénhidrát
600 g főtt krumpli94/20564120
20 g Delma Light margarin220/-44-
15 g liszt375/76,356,2511,445
140 g tej 1,5 %-os50/5,3707,42
4 tojás68/0,3/db2721,2
150 g 12%-os tejföl135/4,1202,56,15
50 g joghurt66/4,6332,3
29 g füstölt sajt353/1,9102,370,55
Összesen:  1344,12149,065

Ez a mennyiség 4 adag, 1 adag: 336,03/37,27

< >