Gombás fasírt
Ma gombás fasírtot készítettem. Elég munkás feladat, ezért ha valaminek semmiképp nincs értelme, akkor az az, hogy kis adagot készítsünk belőle. Legalább a másfélszeresét is megcsinálhatjuk a receptben lévőnek. Mivel 2 doboz 70 dkg-os darált húst vettem, így én is a másfélszeres mennyiséget csináltam. Ez hat edénybe osztom szét, és lefagyasztom. Egyszerre kettőt szoktam sütőzacskóban megsütni. Levágok belőle 2 adagot magamnak, ez két vacsorára elég. A többi a családom körében pillanatok alatt elfogy.
| Kcal/szénhidrát 100 g termékben | Kcal | szénhidrát |
900 g pulykahús | (174/0,4) | 1566 | 3,6 |
200 g gomba | (40/3,3) | 80 | 6,6 |
100 g barna kenyér | (249/50,6) | 249 | 50,6 |
90 g hagyma | (40/8,3) | 36 | 7,47 |
14 g fokhagyma | (137/26,3) | 19,18 | 3,68 |
2 tojás (107 g) | (68/0,3) | 136 | 0,6 |
Ugyanúgy ízesítjük, mint ahogy általában a fasírtot: ehhez a mennyiséghez 16 g só kell, bors, pirospaprika. Mivel nincs benne zsiradék, ezért mindenképpen sütőzacskóban érdemes megsütni. Ebből a mennyiségből 12 adag lesz, egy adag 173,8 kcal, 6,04 g szénhidrát. 100 g kb. 210/7,3.
Kapcsolódó vacsora: