< >

Gombás fasírt

Húsételek 2007. 05. 25.

Ma gombás fasírtot készítettem. Elég munkás feladat, ezért ha valaminek semmiképp nincs értelme, akkor az az, hogy kis adagot készítsünk belőle. Legalább a másfélszeresét is megcsinálhatjuk a receptben lévőnek. Mivel 2 doboz 70 dkg-os darált húst vettem, így én is a másfélszeres mennyiséget csináltam. Ez hat edénybe osztom szét, és lefagyasztom. Egyszerre kettőt szoktam sütőzacskóban megsütni. Levágok belőle 2 adagot magamnak, ez két vacsorára elég. A többi a családom körében pillanatok alatt elfogy.

 


Kcal/szénhidrát 100 g termékbenKcalszénhidrát
900 g pulykahús(174/0,4)15663,6
200 g gomba (40/3,3)806,6
100 g barna kenyér(249/50,6)24950,6
90 g hagyma(40/8,3)367,47
14 g fokhagyma(137/26,3)19,183,68
2 tojás (107 g)(68/0,3)1360,6

Ugyanúgy ízesítjük, mint ahogy általában a fasírtot: ehhez a mennyiséghez 16 g só kell, bors, pirospaprika. Mivel nincs benne zsiradék, ezért mindenképpen sütőzacskóban érdemes megsütni. Ebből a mennyiségből 12 adag lesz, egy adag 173,8 kcal, 6,04 g szénhidrát. 100 g kb. 210/7,3.

Kapcsolódó vacsora:

< >