< >

Ismét egy fontos nap, ami változást hozhat

Fogyókúra 2013. 03. 05. 78,20 (-19,30 kg)

Fogyókúrás életmódom eddigi, lassan 6 éve alatt végig önerőből küzdöttem. 2007-ben, közel a 100 kilóhoz, minden távlati cél nélkül kezdtem hozzá. Akkor még csak két dologban voltam biztos:

  • ha így folytatom, rövid időn belül cukorbeteg leszek,
  • van egy diétás módszerem, ami hosszú távon is tartható, és korábban már néhányszor eredményesen fogytam vele.

Ennyi volt mindössze, amivel elindultam. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, ezeket beépítettem a diétámba, és lassan körvonalazódott a cél is: nem érem be egy köztes megoldással, nem állok le addig, míg el nem érem az ideális súlyomat.

Biztos vagyok abban, hogy mostani életmódommal előbb-utóbb célhoz érnék. A gond csak az, hogy ez még évekig eltarthat, bár elvileg teljesen mindegy lenne, mikorra fogyok le: hozzászoktam az állandó diétázáshoz, és már a stagnálás sem idegesít. A térdem miatt viszont gyorsabb tempóra lenne szükség, mert minden kiló mínusz javíthat rajta.

Az utóbbi hónapokban kialakult bennem az igény, hogy találjak valakit, aki ért ehhez az egész folyamathoz. A gyógytorna is hozzájárult ehhez: megéreztem a különbséget, mennyire más, ha egy szakember mondja meg, milyen gyakorlatokat csináljak és nem csak én próbálkozom laikus módjára.

Ezért fordulok most orvoshoz.

< >